On kiitoksen aika

Puheenvuoro

Elämme vuoden ihaninta aikaa, kevät on juuri vaihtunut vihreäksi Suomen suveksi. Ulkona korvia huumaa lintujen sirkutuskonsertti ja kukkia on kaikkialla.

Tuntuu kuin suvivirsi soisi kaikkialla ympärillä. Maamies on saanut peltonsa kylvettyä ja kylvönsä siunattua satoa odottamaan.

Kun on pitkin talvea ja kevättä saanut olla mukana vapaaehtoisena tekemässä vaalityötä yhdessä ehdokkaiden kanssa, ja nytkin vielä tätä kirjoittaessa jännittämässä EU-vaalin tuloksia, saa olla kiitollinen kaikista ihanista kohtaamisista vaalikentillä ihmisten kanssa.

Tässä on vähän samaa kuin kylväjällä, joka kylvää siemen maahan ja toivoo siitä satoa.

Kaikkein parasta on ollut, kun harrasteisiin on kuulunut lapsi- ja perhejärjestön varapuheenjohtajuus.

Kausieni aikana on ollut suuri ilo päästä näkemään, mitä kaikkea hyvää olemme saaneet aikaan. Lasten ilo ja riemu heidän päästessään Vesaisten leireille ja muihinkin tapahtumiin on aikuisillekin voimaa antava kokemus.

Tässä tehtävässä tutuksi ovat myös tulleet ne monet mahtavat ihmiset ympäri maan, jotka ovat jakaneet saman harrastuksen, ja toiset myös työn.

Vaikka tehtävät tulevatkin nyt uuden valittavan puheenjohtajiston harteille, emme me vanhat konkarit tule ihan vielä järjestöämme jättämään. Tulevat perheleirit ja elämysretket ovat ainakin kirjoittajan ohjelmassa tulevaisuudessakin.

Itseäni on siunattu usealla lapsella ja sitä myötä vielä useammalla lapsenlapsella, joiden harrastuksissa on mukava olla mukana.

Uudella Vesaisten puheenjohtajistolla, joka valitaan liittokokouksessa Jyväskylässä kesäkuun puolivälissä, on kuitenkin helppo työ hypätä hyvää vauhtia kulkevan järjestön kyytiin.

Järjestön resurssit ovat hyvässä kunnossa ja uudistusten suunnittelu hyvissä käsissä uusien toimihenkilöiden myötä.

Suuri järjestö on aina paljolti sitä, miltä sen piirissä toimivat ihmiset sen haluavat näyttävän. Siksi toivonkin, että tulevassa liittokokouksessa tehtävän saavat ne henkilöt, jotka ovat valmiit antamaan oman persoonansa järjestön käyttöön.

Toivotan uusille vesaistoimijoille ihanaa kesän jatkoa sekä voimaa ja viisautta järjestömme johtamiseen – unohtamatta tehtävissään jatkavia. Lämmin kiitos!

Kirjoittaja on Vesaisten varapuheenjohtaja.

Eero Vainio