Lapsiperhearjen asiantuntijat

Puheenvuoro

Jäsenkyselyn perusteella Vesaisissa on mukavaa olla mukana.

Toiminta on monipuolista, perhekeskeistä ja laadukasta ympäri Suomen. Tapahtumissa on innostava, hauska ja lämmin ilmapiiri.

Perheille tarjotaan kivaa tekemistä ja samalla mahdollisuus viettää aikaa toisten perheiden kanssa. ”Lapsi on tärkein” toteutuu toiminnassa hyvin.

Palaute vesaistoiminnasta oli aivan ihanaa luettavaa. Vilkkaan ja monipuolisen toiminnan vahvistaa myös piirijärjestöiltä saadut viime vuoden raportit, joihin olen tutustunut.

Haasteena jäsenkyselyssä koettiin toimijoiden vähyys, jäsenhankinta ja järjestön tunnettuuden puute. Nämä ovat järjestötoimijoille tuttuja haasteita.

Vuorovaikutus kentän kanssa on tärkeää ja olemme kiitollisia saadusta palautteesta ja ideoista.

Uutta strategiaa pohjustamaan tehty jäsenkysely antoi meille hyvää materiaalia.

Osallistamme toimijoita eri vaiheissa ja haluamme, että strategiamme ei ole vain pöytälaatikossa, vaan se on työväline jokapäiväisessä toiminnassamme. Teemme Vesaisten uuden strategian yhteistyössä Maaseudun sivistysliiton kanssa.

Toiminnassamme mukana olevien perheiden kautta olemme vahvasti arjen asiantuntijoita.

Vesaisten Keskusliitto on perustettu vuonna 1956. Toiminta on muuttunut jonkin verran vuosien myötä, mutta edelleen järjestetään kerhoja, retkiä, leirejä ja taitoniekkakilpailuja (ent. tietoniekka).

Monipuolinen matalan kynnyksen toiminta mahdollistaa mukana olon myös vähävaraisille lapsiperheille. Kysyntää Vesaistoiminnalle on jatkossakin.

Korona-aika asettaa haasteensa myös vesaistoiminnalle.

Digiloikkaa on otettu, kokoukset ja erilaiset palaverit pidetään etäyhteyksiä hyödyntäen. Poikkeusajan toimintaa on siirretty verkkoon.

Kurkatkaapa arkipäivien somepostauksemme Facebookista (Vesaisten Keskusliitto) ja Instagramista (Vesaiset). Siellä on monenlaista kivaa tekemistä päivien iloksi.

Toimintaa on nyt ja tulevaisuudessakin!   

Kirjoittaja on Vesaisten Keskusliiton liittosihteeri

Katja Koivukoski

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen