Keskusta menee yhdessä eteenpäin!

Keskustan puoluekokous on todellinen kansanvallan juhla. Tällä kertaa keskustaväki oli koolla etäpisteissä, veikkaanpa että maailmanhistorian suurimmassa etäkokouksessa. Juhlatunnetta etäkokous hieman söi, mutta demokratia toimi.

On ollut hieno tunne aloittaa työtä uuden puoluejohdon kanssa tällä viikolla. Haluan kiittää lämpimästi saamaani tukea niin puheenjohtaja-, kuin varapuheenjohtajavaalissa. Kiitos myös Katrille sinnikkäästä työstäsi keskustan ja Suomen eteen, joka jatkuu joka tapauksessa. 

Keskustan puoluekokoukset ovat historiassamme olleet jännityksen, voimakkaiden tunteiden ja myös yhteenottojen sävyttämiä tapahtumia. Asioihin tai henkilöihin liittyvistä jännitteistä huolimatta, niistä on saatu voimaa ja taistelutahtoa työhön isänmaan hyväksi vaalien ja järjestötoiminnan kautta.

Ihmiset ovat puolueessamme juuri niin aktiivisia, kuin mitä he kokevat voivansa vaikuttaa. Vaikuttamisen kokemus on puoluekokouksessamme verrattoman tärkeä. Mielestäni meidän on uudistettava puoluekokoustamme nyt saatujen uusien kokemusten pohjalta. Jatkossa tulisi tutkia, voisiko äänestykset hoitaa tekstiviestiäänestyksellä, jotta ääntenlaskun aika säästettäisiin poliittiseen linjakeskusteluun. Se jäi tällä kertaa turhan ohueksi.

Keskusta ei pärjää kielteisellä, toivottomalla asenteella.

Vaikuttamisen kokemukseen sisältyy usein pettymyksen kokemus. Puoluekokouksen jälkeen keskustan elämään niveltyy aina uusi alku. Olennaista pettymyksen unohtamiseen on yhteinen suunta: menestymme vain ja ainoastaan jos päämäärämme on sellainen johon suomalaiset voivat sitoutua. Sen päämäärän viitoittaa uusi puheenjohtajamme Annika ensi viikolla linjapuheessaan.

Keskusta ei pärjää kielteisellä, toivottomalla asenteella. Sellaisella asenteella ovat kokoomus ja perussuomalaiset liikkeellä. Kerro totuus, mutta rohkaise. Sillä nousee keskusta.

Petri Honkonen Kirjoittaja on keskustan varapuheenjohtaja ja keskustan toisen kauden kansanedustaja Saarijärveltä.