Perussuomalaiset yrittävät hallituksen kaatoa kuntavaaleissakin, mutta tekevät sen vastenmielisesti ja polttamalla viimeisiäkin yhteistyön siltoja

Pääkirjoitus

Perussuomalaiset saivat taas aikaan kohun, jota puolueen toimijat saisivat hävetä. Tällä kertaa aiheena oli Helsingin bussi- ja raitovaunupysäkkien seinämillä esitelty mainoskampanja. Se on vastenmielinen.

Mainoskampanjan ydin on suuri kuva, jossa esitetään kuvitteellisen kerrostalon portaikon asukasluettelo.

”Hekatalontie 6 B” -portaikossa on yhdeksän asuntoa. Niistä kahdessa asuu suomalaisnimisiä asukkaita (Miettinen, Rauhala). Muut asukkaat ovat nimeltään ”Tuli jonon ohi”.

Mainos antaa ymmärtää, että maahanmuuttajat menevät jonon ohi Helsingin kaupungin vuokra-asuntojen jaossa.

Mainos oli rakennettu kuitenkin mielikuvituksen ja väärien faktojen varaan. Ketään ei suosita taustansa perusteella. Jonojärjestelmää ei ole. Asunnot myönnetään lain määräämien kriteerien perusteella. Mainokset onkin määrätty poistettaviksi.

PUHEENJOHTAJA Jussi Halla-aho kuittasi asian twiitissään erikoisesti:

”Elämästä tulee mielenkiintoista, jos mainoslauseiden on oltava kirjaimellisesti totta.”

Tunnustus on surullinen. Soopaa sopii siis puhua, valehdellakin voi. Ei kaiken tarvitse olla kirjaimellisesti totta.

Tämäkö on perussuomalaisten linja kunnissakin? Siis poliittinen tarkoituksenmukaisuus ja mielikuvitus saavat muunnella tosiasioitakin?

Moni sanoo tosin, että eihän mainoskampanjassa mitään erikoista ole. Yhtä väljästi puolue on kohdellut faktoja ennenkin, oppi-isänsä Donald Trumpin tapaan.

Yhä vaikeampaa on kuvitella, että mikään muu eduskuntapuolue olisi halukas sellaiseen hallitusohjelmaan, missä näkyisi perussuomalaisten voimakas kädenjälki.

ALUSTA lähtien on näkynyt, että perussuomalaiset ovat rakentaneet kuntavaalikampanjansa maahanmuuton vastustamiselle. Se on kuin ihmelääke.

Maahanmuuton lopettamisella ratkaistaisiin kaikki valtion ja kuntien ongelmat.

Valitettavasti erilaisuuden vastustamisella on politiikassa ratsastettu maailman sivu. Erityisesti syntipukiksi on kelvannut erilainen etninen syntyperä. Juutalaiset ovat olleet aina tarpeen tullen sopivia uhreja. Siitä muistuttaa varsinkin natsismin historia. Neuvostoliitossa vainottiin vähemmistökansallisuuksia. Uskontojen varjolla on ihmisiä vainottu eri puolilla maailmaa.

Mutta että 2020-luvun Suomessakin sama aate on suuren eduskuntapuolueen politiikan kulmakivi! Se menee yli ymmärryksen.

PERUSSUOMALAISTEN tähtäimessä on viime vaaleista lähtien ollut maan hallitus. Sitä yritetään kaataa kunnallisvaaleissakin.

Siksi maahanmuuton vastustamisesta, ”ilmastoposeerauksesta” ja ”ylisuurten rakennushankkeiden torjumisesta” on tehty puolueen pääteemoja niissäkin kunnissa, missä niihin ei tarvitse budjetoida koskaan euroakaan.

Mutta olisikohan perussuomalaisille lopulta hyötyä hallituksen kaatumisesta?

Yhä vaikeampaa on kuvitella, että mikään muu eduskuntapuolue olisi halukas sellaiseen hallitukseen, missä perussuomalaisetkin vetäisivät linjojaan. Monissa politiikan suurissa kysymyksissä ei perussuomalaisilla ole ystäviä.

Esimerkiksi:

Puolueen Eurooppa-politiikka, joka on kuin maan kaivamista sekä EU-jäsenyyden että euron alta, ja joka näkyi lapsellisena elvytyspaketin jarrutusyrityksenä.

Maahanmuuton demonisointi tavalla, mikä tuo mieleen historian roskatunkiot, vaikka maahanmuutto on niin alhaisella tasolla, että Suomi tarvitsisi työväkeä lisää.

Puolueen nopea, yleinen oikeistolaistuminen, mikä on vienyt sen kokoomuksenkin ohi suomalaiseksi äärioikeistoksi, varmasti vastoin suuren kannattajakunnan ajatuksia.

Eikä yhteistyömeriittiä ole sekään, että puolue on haluton yhteisten pelisääntöjen ja edes sivistyneen kielenkäytön ehdotuksiin.

Kommentit (1)

  • Lukija64

    Itse olen ajatellut niin, että meillä on Perussuomalaiset, persut, nursut, mustavalkoiset, sinimustat, poispotkitut ja raastupaa muuten vaan tykästävät. Siis samaa porukkaa, mutta tapa täysin erilainen.
    Omassa kunnassani ja lähipiirissäni on paljonkin Perussuomalaisia, jotka haluavat asiallista ja rakentavaa yhteistyötä. Muitakin löytyy ”enemmän kuin tarpeeksi” ! Niitä, joiden mukaan ”maanantai ei mittää, tiistai ei mittää, keskiviikko torstai ei mittää….” Ja käytännössä tilallekkaan ei ole ”mittää” ! Mutta niinkuin sanottu, pitäkööt tunkkinsa.
    Lopputulemana se, että kävi kuntavaaleissa kuinka tahansa, tätä hallitusta ei pidä kaataa aamupulla-juttuihin.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen