Vihreää ruohoa

Pakina

Rinteen velan päälle rakentavaan irtokarkkihallitukseen ei olisi kannattanut mennä. Toisaalta, onhan siellä velvoittava tehtävä, vihreitä on vahdittava. Onko teistä siihen?

Poliisiministeri siellä touhuaa huumeiden käytön laillistamista. Sitä kannabista vaan, kun sehän on melkein kuin terveellinen 1920–30-luvun savuke Hiihtäjä. 

Kuinka tämän saisi kerrotuksi kaikille niille mummoille, jotka äänestävät ”maailman pelastavaa” vihreää liikettä. Se on anarkiaa! Se käyttää ”ilmastoa” keppihevosena autoilijoita, lentomatkustajia ja lihansyöjiä kohtaan.

Vihreydessä on vahvoja kaikuja taistolaisuudesta. 

Nämä ylimieliset emmamariat elävät omassa pikku kuplassaan, pikkukaupungissa nimeltään Helsinki. Ovat kuitenkin tekemässä päätöksiä, jotka hankaloittavat oikean Suomen, joka on Helsingistä toisaalla, elämää monin tavoin.

Joukkoliikenne on muka kaiken ratkaisu. Joukkoliikenne ei ulotu juuri mihinkään. Junia kulkee suurten kaupunkien välillä, Onnibussi koettaa ajella. Ja kaukana kasvisravintolamaailmasta elää kokonainen kansa, joka ei pääse ilman polttomoottoria mihinkään.Sähköauton latauspiste on siinä maitolaiturin vieressä. Paitsi ettei ole sitä maitolaituria.

Olen sitten kukkahattutäti tai en, niin uskon porttiteoriaan. Kannabis on huume, kannabis on portti kovempiin huumeisiin. Käyttörangaistus on pelote. Järkevä ihminen ei halua merkintää, ei ehkä sitten kokeilekaan.

Mutta ei, poliisiministeri on sitä mieltä, että käyttäjämäärää on lisättävä, kun käyttää voi ilman huolta rangaistuksesta. Laajentaahan se huumekauppiaiden markkinoita. Eikö se olisi kiva, että koulussakin saisi myydä ja terveydenhoitaja kertoisi, että ei tästä mitään haittaa ole, päinvastoin. Pössytelkää lapset!

Lainkuuliaisuus on muutenkin laskussa. Olin ehkä ainoa katsoja, kun Juhani Tamminen -niminen vanhus puhui ylinopeussakoistaan. Ne olivatkin ”sinisten veljien” poikittainen maila, joka kostettaisiin.Nyt tiedän kaksi ihmistä, jotka eivät ole koskaan olleet väärässä. Se toinen on Paavo Väyrynen.

Katri Kulmuni on lapsena luullut häntä Suomen kuninkaaksi, ei se mitään, Paavo luulee vieläkin.
Katri ottaisi Paavon takaisin keskustaan. Minä en ottaisi. Eikö imagohaittaa ole jo tarpeeksi tullut?

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen