Vaadin järjestystä!

Pakina

Ketä varten laki on? Tällainen yksinkertainen kansanmies miltei uskoo salaliittoon; laki on koijareita varten. Enimmäkseen sitä luetaan valikoiden ja järjettömästi soveltaen. 

Kun häiskä murtautuu toisen kotiin ja hakkaa asukkaan astalolla, niin siitä mennään oikeuteen. 

Ensin oikeus pitää koventamisperusteena sitä, että oli jo kolmas kerta. Mutta koska alla on vanhoja tuomioita, niin ne alentavat uutta tuomiota. Tukkualennuksia tulee.  

Rosvot varmaan tietävätkin missä kohdassa on se kultainen leikkaus, jonka jälkeen tuomioiden yhteensovittaminen tarkoittaa sitä, että voi vapaasti rötöstellä. 

Sitten ovat polkupyörävarkaudet. Lännessä hevosvaras hirtettiin. Jonnet ei tajuu, mutta me Tex Willer -ikäiset kyllä. No, polkupyörävarkauksia ei tutkita, ei ollenkaan. Poliisi voi kirjata varkausilmoituksen, jota vakuutuksenottaja tarvitsee.  

Mutta aikuisten oikeasti, fillari on vapaata riistaa ja sillä saa huumeita. Mitäs, jos kyseessä olisi kolmenkympin arvoinen pyöränkuvatus, mutta kun nykyiset tuppaavat olemaan usean tonnin sähköpyöriä.  

Kun kolmensadan euron auto varastetaan, se tutkitaan. Auto sentään, olemmehan Suomessa, jossa se on statussymboli. Jos turvokki saa baarissa valita, niin ei se jalkamiehen matkaan lähde, vaan hyppää Arskan katsastamattomaan Ladaan. On etupenkin ruusu ja osoittaa kämpillään Arskalle suosiotaan, kaikin kuviteltavissa olevin tavoin.  

Polkupyöräily on kestävää kehitystä, laatikkopyöräily ihan superia. Miksei vihreä sisäministeri määrää polkupyörävarkauksien selvittämistä priorisoitaviksi ennen autovarkauksia? Yksityisautoilu on lähtökohtaisesti ainoa ilmastokriisin aiheuttaja. Etenkin hiilivoimalla käyvät autot.  

Sitten on perustuslaki ja kaikki mikä siihen perustuu. Yksilönvapaus! Työnantaja, jolla on jakamaton työsuojeluvelvollisuus, ei saakaan suojella työntekijöitään rokottamattomilta. Ei saa kysyä rokotepassia! Niin, kapakan ovella poke saa kysyä. Se ei loukkaa yksityisyyttä. 

Kun Valko-Venäjän ilkeä tyranni työntää EU:n kiusaksi itsensä hankkimia ”pakolaisia”, niin Suomessa vasiten etsitään perustuslaista ja kansainvälisistä sopimuksista pykälää, jonka mukaan ei saisi estää kenenkään maahantuloa. Mikkonen laillistaisi luvattomat maassa olijat.

Ja keskusta vaan on hallituksessa.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen