Toinen kotimainen

LOL, kovat naurut vaan teille, jotka luulette että toinen kotimainen tarkoittaa ruotsinkieltä.

Ei, se tarkoittaa suomenkieltä. Englanti on ykkönen.

NWT, Normally Without Talent, entiseltä nimeltään Yleensä Ilman Taitoa, YIT, rakensi Pasilaan eli Böleen Mall of Tripla -kauppakeskuksen.

Nimistö on englantia, koska muka kansainvälisistä pösilöistä se on olevinaan hienoa. Kiitos peruskoulun, jokainen on lukenut sen verran englantia, että tietää kotkan olevan eagle. Arvatkaapa onko Kotkassa Eagle-alkuisia firmoja.

Vaikka alueen pääkieli on siä ja miä, paitsi kuntaliitoksen myötä tulleiden kymiläisten puheessa myös tuoh noin ja täh näin.

Mall, ostari, on jo kääntynyt kansan suussa mälliksi. Mällillä taas on katukielessä hedelmällinen synonyymi.

Itse asiasta kuultuna neropatit ovat kertoneet (selitelleet) että nimistö on tarkan harkinnan tulos, koska risteysasema ja ulkomaalaisia.

Keskuksessa on kuulemma seurakunnan toimipiste, ehkä Heaven Office, jossa päivystää Father. Ainakin sen olisi sijaittava Soul Streetseillä. Sielukadut, mitä te olette ajatelleet!

Tietenkin on Balcony. Koska kerran Turkin lomallakin on ollut balcony. Edesmennyt valtuustomme puheenjohtaja laajasti kiitteli kuntavierailulla savonlinnalaiset isäntämme sivistyksestä, jonka mitta oli nimenomaan kaksikielisyys.

Hän oli nuorena miehenä ollut matkustajakodissa esiaviollisessa mielessä ja siellä oli hienosti lukenut varoitus: Veranda heikko!

Pasilassa balcony on varmaankin strong.

Downtown on ihan pakko olla suomalaisessa ostoskeskuksessa, koska New Yorkissakin on.

Lapin eksotiikka vetää ja koska turistit tulevat ilmastosyiden vuoksi Japanista just junalla Pasilan asemalle, niin on jo siellä kivasti Nordic Avenue.

If you come here in summertime, you may be so happy, as you can see Ben Zyskowicz sitting in a cafe at Southern Esplanade.

Triplamällissä uteliaisuuttaan paikalle tullut Keravan mummo etsii ruokakauppaa, kun ei vielä tiedä että sehän on Food Market.

Ehdottomasti hauskin ja kaikista pösilöin teko on ollut nimetä yksi kerros Little Manhattaniksi.

Manhattan! Kolme miljoonaa suomalaista muistaa Aake Kallialan loistavan kornin taikurin apulaisen, Lady Manhattanin.

Se nauratti tarkoituksella kansaa, Mall of Triplassa taas ollaan tahattoman huumorin mestareita.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen