Tiekartta

Pakina

Muotisanonnat huvittavat. Siinä missä ennen oli työkalupakki, nyt on tiekartta. Ei sellaista hallituksen infoa, ettei olisi tiekartta. Ei pitäisi olla noin eksyksissä.

Kielinihilistinä toki saan raivareita niinkuttamisesta, mutta myös liikenteeseen lähtemisestä.

Asiantuntija puhuu ja sanoo että tällä lähdetään liikenteeseen. Liikenteeseen mennään ajoneuvolla, rokotusohjelmalla lähdetään liikkeelle. Puhumattakaan että mopo on alkanut keulia.

Ikuinen pääsääntö; mopoa ei saa edes mainita, jos ei ole viettänyt teini-ikäänsä farkun puntit kaksitahtibensalle haisten. Puhtaaksi imaistun suuttimen bensanmaku olkoon rakkain makumuisto, Fazerin Toscan lisäksi.

Kymenlaaksolaisena asia ei minulle kuulu, mutta pakko sanoa. Kuinka pöljiä Joensuun aseman edustalla oikein voidaan olla!

Joensuun aseman lähelle ei saa ajaa henkilöautolla, ei edes taksilla, koska joukkoliikenne, koska linja-auto eli onnikka. Koska on joku maanalaishalli, äkkiäkös sieltä pakaasien kanssa.

Nopea matkustajan noutaminen tai jättäminen, vaikka viiden minuutin pysähdysrajoituksella, kuinka vaikeaa se voi olla.

Kyllä se voi! Ainakin alueuutisista nähdyn perusteella linja-auto mahtuisi siitä ohi. Mutta kun on päätetty, kun on laitettu ajokielto!

Niinpä poliisi sitten jakelee käänteisiä vappusatasia, täytyyhän tyhmääkin lakia valvoa. Siinä menee poliisin maine ja yhteiskuntasuhteet, koska poliisitoimen osalta se on toisarvoista toimintaa.

Oikeat rikokset tapahtuvat toisaalla, ei siinä kun Eino saattelee Ladalla Taimin Helsingin junalle kun täytyy mennä terveyttään ihan isolle kirkolle hoitamaan. Ja hei, Kyllikki Saaren murha on yhä selvittämättä.

Hauskuus löytyy yllättävistä paikoista. Yhden kotkalaisen risteysjärjestelyn, vihdoin se tehdään, tiimoilta oli lehtikuvassa haastateltuna satunnainen pyöräilijä, jolla oli tupakkamainoksin koristeltu rallitakki päällä.

Jos aikuinen mies ajaa fillarilla rallitakissa, niin kai se on pahvista räplättimen laittanut.

Vihreät, jotka haluaisivat polttoaineen maksavan kolme euroa litra ja jotka ”maailman kunnianhimoisimmalla ilmastopolitiikalla” häätävät teollisuuden Suomesta, ovat aina ajan hermolla.

Nyt ne vaativat kunnallisvaaleihin drive-in äänestystä. Olisin mennyt jalan, mutta kun yksityisautolla pääsee, niin kiva!

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen