Rikkaushoroskooppi

Pakina

Koneella istuessaan tulee joskus rangaistuksi itseään katsomalla netin viihdejuttuja.

Koska pidän horoskooppeja sataprosenttisena huuhaana, katsoin jutun, jossa rikkautta kohdistettiin horoskooppimerkkeihin.

Jaa miksikö pidän horoskooppeja huuhaana? Satun tietämään, että wanhaan hyvään aikaan (inhoan tapaa kirjoittaa vanha tuplaveellä) kun oli paljon pieniä maakuntalehtiä, niidenkin piti julkaista viikkohoroskooppi.

Sen laatiminen annettiin kesätoimittajille tai muille tulokkaille. Rikkaammat ostivat artikkelipalveluista, joissa ne varmaankin teetettiin, niin, kesätyöntekijöillä. Siis Suleima Mercury olikin kesätoimittaja Pirjo.

Käyttäydyn ajoittain huonosti. Jos oikeustoimikelpoinen aikuinen ihminen yllättäen tiedustelee horoskooppimerkkiäni, vastaan sen olevan eräs painokelvottomasti ilmaistu miehinen uloke.

Jos vastaisin että rapu, niin puoskari heti sanoisi arvanneensa ja se tietäisi heti, minkä tähtimerkin kanssa sopisin parhaiten yhteen. Olen ollut kimpassa härän kanssa liki 50 vuotta, mutta en ehkä sitten parhaiten yhdessä.

Viihdejuttupalstalla siis listattiin maailman rikkaita horoskooppimerkkien mukaan. Ehkä tarkoitushakuisesti rikkaimmiksi oli saatu leijonat. Tällaisia johtopäätöksiä on tehty maailman sivu.

Ehkä klassisin esimerkki on mennä telakan portilta kysymään, että saavatko maanviljelijät liikaa tukiaisia. Tai sivaripalvelukeskuksesta että pitäisikö ostaa hävittäjiä.

Viihdejutun tarkoitus on viihdyttää, mutta huolestun toki siitä, että jokunen hysteerihenkilö voi ottaa jutun tosissaan.

Otanta alkaa ohjata hänen elämäänsä. Jos on leijona, ottaa helppoja lainoja, koska tähtimerkin mukaan rikkaus tulee kohta. Jos on kaltaistani raparapu-merkkiä, niin ei kannata yrittää mitään, köyhyyteen tuomittu tähtimerkki.

Riemastuttavinta oli se, että monet kuvalla ja nimellä esitetyt miljardöörit olivat perineet omaisuutensa. Tähtimerkkiä tärkeämpi ominaisuus siis olikin osoite.

Jos onkin lottovoitto syntyä suomalaiseksi, niin tuhatkertainen Eurojackpot-voitto on syntyä rikkaaseen perheeseen.

Ihmiset vaihtavat nimiään. Maucca on hienompi kuin Mauno. Eicca voittaa Einon, muka.

Milloin aletaan vaihtaa tähtimerkkejä? Kansalaisaloite eduskuntaan, mekin halutaan välillä olla leijonia.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen