Pyörä ulkona yöt

Kukapa ei muistaisi Simo Salmisen esittämää Politiikkalaulua, jossa Pentti kunnan asioista muka hyvin huolehtii, vaikka pyörä on ulkona yöt. Jukka Virtasen oivallista riimittelyä.

Voi että näitä penttejä riittää. Jani Toivola kuvitteli osaavansa hoitaa yhteisiä valtakunnan asioita, mutta ei pysty hoitamaan omiaankaan. Pikavippi- ynnä muuta lainaa on noin 200 000 euroa. 

Kun ajattelee, että miljoona ihmistä tulee toimeen jollain PAMin sopimuksen reilusti alle kolmen tonnin kuukausituloilla, velkaantumatta, niin Toivola ei näköjään tullut.  Henkilökohtainen tragedia, totta kai, mutta itsepä on kertonut. 

Kun on itsekin neljä vaalikautta yhteisiä asioita ”hoitanut”, niin läheltä, jollei jopa peilistä, on nähnyt ja ihmetellyt mikä hinku on hoitamaan asioita, joita ei pysty hoitamaan.

Haluamatta nonseleerata mitään ammattikuntaa, mutta jäsenkirja ei pätevöitä. Demokratian hintana sitten istuu kunnallisen yhtiön hallituksessa, ymmärtämättä isoja lukuja ollenkaan.

Kunnallisvaaleissa persut tulevat voittamaan, muun väittäminen on pään työntämistä pensaaseen. Mutta kyllä sieltä tulee myös propellihattuisia penttejä. Sellaisia valopäitä, joiden suurin uhka on ruotsalaiset homot, jotka vievät kaikki naiset.

Toisella laidalla ovat ne, jotka osaavat hoitaa asiansa hyvin. Esimerkiksi TUL:n organisaatio, joka polttaa 1,4 miljoonaa tukirahaa vuodessa. Se on 100 000 euroa per toimihenkilö. Kohtuusumma, kun ei ole mitään toimintaa.

Veteraaneille olemme kaikki velkaa. Siihen vedoten veteraanijärjestöistä on tullut suojatyöpaikka reservin majureille. Faktisesti järjestöillä on sellainen omaisuus, että ainakin toisen maailmansodan veteraanit loppuvat ennen varoja. Korostan vielä, että kunniavelka jää.

Espanja tekee mustan listan koronarokotuksesta kieltäytyneistä. Suomessa ei saa tehdä mustia listoja. Espanjalaisten tarkoitus on varmaankin laittaa omasta tahdostaan rokottamattomat hoitojonon hännille. 

Suomen pitäisi tehdä samoin. Trump näytti mallin ja esikuvan silmittömälle valehtelulle.

Niinpä täälläkin julkisuudesta pudonneet, vinksahtaneet tai luonnevikaiset, levittävät rokotuksista salaliittoteorioita.  

Ihan maalaisjärjellä, mikä estää muutaman rokon, hepatiitin, jäykkäkouristuksen, polion ja tuberkkelin? Sekin on rokote.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen