Oikeushuppu

Pakina

Jostain kumman syystä rikolliset saavat Suomen oikeusistunnoissa naamioitua. Sen ymmärtää vielä syyttämisvaiheessa, mutta ei tuomion jälkeen. Kun kehtasit potkia mummoa, niin kehtaa nyt näyttää naamasikin.

Kun naamioituminen sallitaan, niin sitten naamioidutaan. Jari Aarnio ei naamioidu. Muut laittavat karvahatun, naamansa eteen papereita tai peittävät päänsä vaatteillaan. Paperipusseja on nähty.

Hesarin yleisönosastossa Arto Lauriala kiinnitti asiaan huomiota ja ehdotti kaikille halukkaille samanlaista oikeushuppua. No mitäs, vedetään sitten täysillä.

Eivätkö mainostajat ja mainostoimistot ymmärrä mikä mahdollisuus tässä on. Maksetaan mainoksia ralliautoihin, jotka ajelevat pitkin metsiä. Maksetaan mainoksia hiihtokilpailuihin ja sählykentän laitapahveihin. Ja pesäpallokentän, mahdollinen läpilyöntihän pysähtyi Kouvolassa, finaaleissa, juuri mainospahviin.

Kun kirvessurmaaja istuu oikeudessa, niin miksei hänen kanssaan ole älytty tehdä mainossopimusta. Asiayhteyden vuoksi mainostaja voisi olla Fiskars, mutta kaikki muukin käy. Energiajuomat, autot, ruokakaupat, vaipat sekä lapsille että aikuisille. Kai murhamies saa tupakkaakin mainostaa.

Epäiltyjen huputetut kuvat ovat kaikissa lehdissä, kaikilla televisiokanavilla. Näkyvyys on valtava ja sopimuksen voisi saada edullisestikin, koska linnassa saa huonoa liksaa.

Jos näin suoraan mainontaan ei heti taivutakaan, niin onhan oikeushuppujen ainakin oltava brändättyjä. Marimekolla on varmasti jo nyt paljon ideoita. Hörhölle Unikkoa.

On muumimukeja, miksei voisi olla muumiaiheisia oikeushuppuja. Haisuli tulee etsimättä mieleen.

Jos syytetään Airiston Helmen talousrikoksista, niin miksei syytetyillä ole huppua, jossa on syyslomatarjous kyseisessä lomakylässä, vain 85 euroa vuorokausi. On kuulemma ollut vähän kävijöitä. Paitsi poliiseja.

Vaihtoautoliike voisi huputtaa rattijuopon hupullaan, jossa kehuttaisiin, että meiltä niin halvat autot, että jää rahaa viinaankin. (Huokaus; tämäkin pitää nykyisin selittää mielensä pahoittajille, en ihannoi rattijuopumusta ja kyllä, tiedän, että ikäviä on tapahtunut).

Jos pysytään asiallisissa VHL-hupuissa, niin niitä kannattaa laittaa yleiseen myyntiin, moni haluaa maksaa kovan jätkän imagosta. Varsinkin ne, jotka eivät ole.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen