Mölydraamaa

Pakina

Tätä mä oon aina sanonu! Televiissio pilaa kansamme nuorison. Kun ei ollut joka ilta toimintamalliksi näytettävää pettämistä, niin suomalaisissa muotihuoneissa avioliitot kestivät.

Sama juttu suomalaisissa öljyntuottajaperheissä. Ei vanha isäntä vilkuillut miniöidensä perään niin kuin Dallasissa.

Salattuja elämiä ja sen ohessa tuotettavaa sub-sontaa ei ollut. Kun katsoi Rintamäkeläisiä tai vaikka Heikkiä ja Kaijaa, niin ei lähdetty huoraamisen teille.

Pitkätukat eivät villinneet nuorisoa ruokottomin elein ja n-jatsilla saati räkähottirokkenrollilla. Piitlessit eivät saaneet tyttösiä hysteeriin. Mihinkään pahan tekoon ei lähtenyt ihminen, joka katsoi telkkarista Pokeloita.

Salattuja elämiä on tullut yli 3 600 puolen tunnin jaksoa. Ynnä kesäuusinnat. Siis aivopesua 1 800 tuntia. Ynnä kesäuusinnat. Siis 225 työpäivää. Siihen saitsut ja pekkaset, niin ihminen on voinut kadottaa elämästään yhden työvuoden sontaa tuijottamalla.

Toki hän on samalla saanut kaupallista informaatiota. Luulisi hammastahnojen, liukastusvoiteiden ja pyykkipulverien olevan melko hyvin hallussa.

Ei menty ennen naimisiin alttarin ensitreffeillä vaan kursailtiin ja ujosteltiin kukaties vuositolkulla, puhemiehiä tarvittiin ja suvuillakin oli joku sananvalta. Siitä suvusta ei meille oteta kissaakaan!

Ei ennen sulkeuduttu vapaaehtoisesti BB-taloon hölmöilemään. Toki tolkkua oli, mutta yksi kirjain vähemmän. B-mielisairaalaan saattoivat viedä, jos teki sitä mikä on nyt normaalia televisiotarjontaa.

Alihintaan ihmisiltä näiden vähiä maljakoita ja mukeja ostava on nykyisin sankariainesta. Ennen moinen jobbari oli kaikkien halveksima hädänalaisen aseman hyväksikäyttäjä. Jotain yhteistä sentään englantilaisessa ja kotimaisessa tarjonnassa. Greengrassilla on David, Palsanmäellä Markku.

Siitä päästäänkin päivän epistolaan. Television liika katsominen on pilannut myös eduskunnan.

Kun brexit-mölydraamaa (order!!) on koko vuosi joka uutisissa katsottu, niin samanlainen metelöinti on tullut Suomen eduskuntaan.

Hallitus ansaitsee kritiikkinsä. On suorastaan nautittavaa seurata Zyssen retoriikkaa, myös Orpo on hyvä. Takki toki on kääntynyt yhtä lailla hallituksesta pudonneilla kuin sinne päässeillä.

Eduskunnan kyselytunti alkaa olla hollituvan kyselytunti.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen