Melkein uskomatonta

Pakina

Edesmennyt kaverini oli päissään katsonut illalla telkkaria. Aamulla hän löysi omalla käsialallaan kirjoitetun postikortin johonkin Kysy tieteestä-ohjelmaan. Siinä oli lukenut ”kahta en ymmärrä, nestekaasujääkaappia ja vastatuuleen purjehtimista”. Alla nimi ja osoite.

En lähetä postikorttia enkä ole edes päissäni. Mutta ihmettelen edellä mainittujen lisäksi sitä, miten outo muuttuu normaaliksi.

Kun setämies (valitettavasti se olen minä ) oli armeijassa, niin kukaan ei keskeyttänyt. Pahasti astmaattisen puolesta aseveljet puhuivat ryhmyreille, että laittakaa kotiin, tuohan kuolee.

Nyt saapumiserästä keskeyttää yli kymmenen prosenttia. Miksei uudessa Tuntemattomassa uhottu että 0, 87 suomalaista vastaa kymmentä ryssää. Olen ollut ymmärtävänäni että armeijasta saa lähteä pois, jos tulee paha mieli. Jos herätetään aamulla, puhutaan käskevästi eikä anneta näprätä puhelinta. Eihän sellaista kestä. 1500 lähti, oli niin kylmäkin. Näiden kanssa talvisota olisi yksinkertaisesti peruttu.

Ruununraakki ei kukaan halunnut ennen olla. Nyt se on hyve. Elämässään hyvin menestyneet niinku-taiteilijat kilvan kehuvat vapautumistemppujaan. Annetaanpa heille Pro Finlandia.

En ymmärrä sitäkään, että yliopistotason journalistikoulutuksen saaneet ihmiset leipänsä eteen tekevät iltapäivälehtiin paskaa luusereista, jotka televisiossa ovat kokoontuneet pettämään toisiaan.

Kun vilkaisee puhelimestaan mahdollisia uutisia, niin siellä on viisi ketjutettua juttua siitä kuinka peitto on heilunut. Jokaista nollauutista kommentoi sata vakituista kommentaattoria.

Heidän reaktioistaan käytetään ilmaisua ”someraivo”. Heistä monikaan ei tee mitään, jos tekee, niin käyttää työaikansa trollailuun. Kyse on kuitenkin aikuisista ihmisistä.

Sitten on tietenkin Donald Trump. Outous, etten sanoisi hulluus, muuttuu pikkuhiljaa normaaliksi. Käytös jolla ei ole äärtä eikä rajaa on maailman supervaltion kansalaisten enemmistön mielestä ihan hyväksyttävää. Tehdään Amerikasta suurta jälleen.

Välittävät vanhemmat ottavat teineiltä puhelimet yöksi pois. Nukutaan eikä hölmöillä. Trump saa twiitata apinan raivolla valeuutisia vastaan. Vaikka toisaalta, saatanan tunarit, mitä olisi käynyt jos Urkilla olisi ollut twiittausvehkeet?

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen