Luonnon ihmeitä

Pakina

Ensin ”tutkittiin” että missä kunnassa harrastetaan eniten seksiä. Halsualla ne varsinaiset panokarhut ovat.

Oikein en jaksa ymmärtää miksi ihmisiltä kysellään henkilökohtaisista henkilökohtaisimpia asioita. Lasken kunniakseni sen, että en julkisesti raota makuuhuoneeni ovea, en vaikka Liehuva liekinvarsikin halusi pelastaa vanhan upseerinsa kunnian. Mitä se meille kuuluu!

Lööppien vuoksihan näitä tehdään. Jatkojalostus Ilta-Sanomissa oli otsikonlaadinnan juhlaa. Kai ne ovat ymmärtäneet vedet silmissä edes itse nauraa. Kun kerrottiin, että tulee ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämmin viikonloppu, niin sanatarkasti näin: ”Auringon kiihkeä syleily osuu viikonloppuna Suomen seksihaluisimpaan kuntaan”. Ha-Ha-Halsua!

Jospa tästä tulee uusi lyyrisen kerronnan muoto: Syksyn kovimmat sateet iskevät armottomina BB-Jannicen kotikuntaan. En tiedä onko edes olemassa BB-Jannicea, mutta aivan varmasti joku niin sanotun tosityrkkytelevision tähtönen, jonka nimessä on c-kirjain. Voihan se olla myös Nico, Mica, Eicca tai Sica.

Voisiko sääilmiöt liittää kulttuuriin? No toki voi: Kuluva kesä oli rutikuiva etenkin Tampereella, kuten tamperelaisten kulttuurihenkilöiden tuotoksetkin. Paitsi Mikon.

Syksyn valtaisa omenasato romahdutti omenapuiden oksia kuin Anna Kontulan kirja kansanedustajien nuhteettomuuden uskottavuutta. Moni varmaan alkaa käyttää hänestä nimitystä Anna olla Kontula.

Aika halpaa kertoa, että kyllä ne ryyppäävät ja pettävät ja lurjustelevat, mutta olen niin hienotunteinen ihminen, että jätän koko porukan löysään hirteen. Selitelkööt maakunnissa puolisoilleen.

Luonnon ihmeiksi lasken senkin, että vihreiden lakiasiantuntija katsoo oikeudekseen häiritä lentoliikennettä, koska poistettava henkilö on oletusarvoisesti kunnon ihminen, Suomi vain ei ymmärrä.

Ja Kontula! Kansanedustaja, lainsäätäjä, yllyttää ihmisiä piilottamaan maassa laittomasti oleskelevia. Mitä sanaa hän ei ymmärrä? Laittomasti! Haloo desantit, kyllä teille lieden ja sylin lämpöä aina täältä löytyy! Niin ihmeellinen on ihmisluonto.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen