Lihaton Helsinki

Nenonen

Pääkaupungin kunnallispolitiikka on niin vegaanien käsissä, että Helsingin kaupunki lopettaa liharuokien tarjoamisen, paitsi paremmille vieraille. Saavat siinä sitten paremmat Helsingin edustajatkin.

Lihansyönti on nyt virallisesti pahasta. Kohta kieltänevät myös sen myynnin, eiköhän sekin kaupungin elintarvikeviraston päätöksellä onnistu.

Voisi tehdä toisinkin. Helsinki on suosittu matkailukaupunki. Suomessa on puhdasta riistaa ja korkeatasoisia karjatalouden tuotteita. Ulkomaalainen, jonka päätä ei vielä ole tällä kouhotuksella sekoitettu, tulisi ruokamatkalle.

Sitten on kebabia. Se on lampaanlihaa. Kebabia valmistavat reippaat turkkilaiset maahanmuuttajat. Voisivatko Helsingin maailmoja syleilevät vihreät kieltää kebab-lihan myynnin?

Ihan kasvislinjalle Helsinki ei sentään siirry. Voidaan tarjota vastuullisesti pyydettyä kalaa. Siis päästötöntä.

Pitää olla sertifikaatti, jonka mukaan järvelle on menty soutamalla, puuveneellä, ja ongittu madottomalla koukulla kala, jonka sukeltaja on käynyt ennen koukkuun joutumista puuduttamassa kipua vastaan.

Saalis on tuotu järvisuomesta polkupyörällä Helsinkiin, jossa se on rautapannulla luomuvoilla paistettu. Snapsiksi reilun kaupan pontikkaa, suoraan valmistajalta, ilman välikäsiä.

Helsingin vähäpäästöisille ledvalopäille tiedoksi, että kohta on joulu. Suomalainen perhe syö kinkkua ja sille te ette voi mitään!

Joku telkkaria liikaa katsonut laittaa kalkkunaa, mutta kun ei ole kiitospäivä, kun ei olla Amerikassa!

Siellä muuten parin päivän loman vuoksi lennetään toiselta puolelta manteretta syömään sitä kalkkunaa. Lentämisestä aiheutuvia päästöjä syntyy enemmän vain Glasgown ilmastokokouksen yksityiskoneista, ainakin per capita. Nuppia kohti.

Olen löytänyt naapurikaupungista artesaanihampurilaisia (burgereita me teinit sanomme) valmistavat äijät. Maksaa enemmän kuin Hesessä, mutta on hyvää ja ravitsevaa lihaa.

Hirvenlihaa en syö koska olen sanani mittainen mies. Kerran juovuspäissäni tein Ähtärin eläinpuistossa hirven kanssa sopimuksen. En syö hirvenlihaa, heikäläiset eivät hypi autoni eteen.

Hirvi nyökkäsi, vaimoa hävetti, ihmiset kuulevat.

Viime viikonloppuna oli hirvenlihahuutokauppoja. Ettei vain tuo naamioitunut äijä ollut hesalainen lihankieltäjä.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen