Politiikan toimittajat kirjoittavat keskustasta negatiivisesti

Mielipide

Otsikon väite esiintyy toistuvasti keskustan väen kohtaamisissa. Ulkopuoliset eivät jaa tätä tunnetta. Mutta nyt asiasta on mustaa valkoisella, se on totta.

YLE:n Viimeinen sana -ohjelmassa esiteltiin Journalisti-lehden analyysia politiikan johtavien toimittajien kirjoittamista näkökulmajutuista neljän vuoden ajalta.

Tulos oli hyytävän selvä. Keskustasta kirjoitettiin ylivoimaisesti eniten negatiivisesti. Kuuden johtavan toimittajan, Timo Haapalan, Marko Junkkarin, Eeva Lehtimäen, Juha Ristamäen, Pekka Mervolan ja Robert Sundmanin yhteensä keskustaa parjaavien näkökulmakirjoitusten määrä oli 104 kpl.

Yllättävää kyllä, seuraavaksi eniten negatiivista kirjoittelua kohdistui kokoomukseen (74). Demareita oli arvosteltu 64 ja vihreitä 44 kertaa.

Toinen huomattava piirre oli se, että perussuomalaisia oli arvosteltu vain 20 kertaa ja kehuja tullut 10 kertaa. Ohjelman juontaja, Heikki Valkama, kertoi saaneensa tietoonsa toimittajien pelkäävän perussuomalaisten kovaa palautetta.

Toimittaja Marko Junkkari, joka on Timo Haapalan jälkeen toiseksi kovin keskustan haukkuja, kertoi keskustalaisten nauttivan tästä. Negatiivisesta kirjoittelusta keskustan taholta ei tule mainittavaa palautetta.

Tähän ilmiöön on törmätty aikaisemminkin. Sormituntumalla voi sanoa, että kenen tahansa keskustalaisen kohdatessa ongelmia, hänet on jätetty yksin. Muut puolueet reagoivat eri tavalla.

Muistetaanpa vaikka vihreiden toimintaa Haavisto-casessa.

Juha Ristamäki toi esille äärimmäisen huolestuttavan asian.

Keskustassa on kuppikuntia, jotka antavat toisistaan vinkkejä toimittajille. Hän vielä lisäsi, että muilla puolueilla ei esiinny samanlaista.

Olenkin aina ihmetellyt mistä erilaiset keskustaan kohdistuvat skuupit tulevat. Vaalien läheisyydessä kaltaiseni peruskannattaja pelkää niitä sydän kylmänä.

Pyydän, ei vaan, suorastaan vaadin kaikkia keskustalaisia toimijoita takaisin joukkuepeliin. Tulevat kuntavaalit eivä kestä yhtään ainoata oman joukkueen pelaajan kampittamista.

Pitää ottaa mallia urheilujoukkueiden tähtipelaajista. He korostavat jokaisessa voittohaastattelussa joukkueen merkitystä.

Ilpo Pernaa

Kommentit (1)

  • Lukija23

    aina kun huomaamme journalistien yrittävän keskustaa listiä, pötyjä näpytellä, panetella, lähettäkäämme heille kymmeniä torukortteja toivomuksin viksummista tolkun puhheev vuoroesta vasteis!!!

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen