Yksinäisyyttä helpottamaan

Mielipide

Yksinäisyys, opiskelijoiden uupuminen etäopinnoissa ja tukimekanismien puute synnyttää kroonista pahoinvointia. Unohdetuksi tulemisen kokeminen lisää iästä riippumatta sairastumisen riskiä.

Poikkeuksellinen aika rajoituksineen on lisännyt suomalaisten yksinäisyyttä äärimmilleen. Nyt joka kolmas Suomessa tuntee yksinäisyyttä.

Miten heille saadaan apua?

Kyse on pitkäkestoisesta huolenpidosta, johon liittyy myös uusien digitaalisten ohjaustapojen kehittäminen ja vakiinnuttaminen.

Yli vuodenkestänyt koronakriisi on meidän kaikkien – ja etenkin lasten ja nuorten näkökulmasta – pitkä ajanjakso, ja rajoitukset ovat tuntuneet lohduttomilta. Suuri osa lapsista ja nuorista on kokenut henkisen hyvinvoinnin heikentymistä ja koronan myötä kielteisiä tunteita ja yksinäisyyttä.

Myös usko tulevaisuuteen on heikentynyt. Toiminta kaikenikäisten mielen ongelmien ennaltaehkäisemiseksi maksaa itsensä takaisin.

Lapsiin ja nuoriin vaikuttaa olennaisesti myös se, miten heitä lähellä olevat aikuiset jaksavat; iästä riippumatta asia on siis meidän kaikkien yhteinen.

Satakunnan Keskustanaiset vetoaa kaikkia pitämään yhteyttä läheisiinsä ja miettimään, kuka ympärillämme saattaisi kokea yksinäisyyttä ja kaivata juttuseuraa.

Koronakriisistä syntynyt palveluvelka ja erityisesti mielenterveyspalvelujen saatavuus on kriittinen haaste. Tarvittavat tukitoiminnot on saatava käyntiin nopeasti ennen kuin ongelmat kasvavat liian suuriksi.

Keskustanaisten Satakunnan piirin vuosikokous

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen