Yhteispelillä

Mielipide

Poliittiseen puolueeseen pätee paljon samat säännöt kuin urheilussa joukkuepeliin. Kun joukkue kootaan ja saadaan toimimaan yhdessä saman tavoitteen saavuttamiseksi, on se melko vaikea voitettava.

Sama pätee puolueeseen. Kun kaikki vilpittömästi puhaltavat samaan hileen ja aate ja päämäärä on yhteisesti sama, on se muutakin kansaa innoittava ja mukaansa tempaava.

Jos joukkueessa on yksi muita ylivertaisempi pelaaja ja joukkuetoverit ovat ylpeitä ja kannustavat häntä saaden voimaa itselleenkin hänestä on joukkue entistäkin vahvempi. Mutta jos tämä huippuyksilö aiheuttaa peri suomalaista kateutta joukkueen sisällä on päämäärän saavuttaminen todella vaikeaa.

Sama on puolueen sisällä. Keskinäinen reilu kisailu puolueen paikoista on tervettä ja toivottavaa, mutta jos kilpailija tuntee kateutta voittajaa kohtaan, on se tuhon tie puolueen yhtenäisyydelle.

Toisten arvostus ja kunnioitus ja parempi tunteminen auttavat luomaan oikean kuvan jokaisesta ihmisestä. Luodaan ensin luja ja yhtenäinen joukkue ja edetään kohti voittoa sitten voidaan jakaa mitalit. Meidän joukkueessa on jokaisella osa-alueella huippu osaajia, annetaan jokaiselle mahdollisuus.

Mauri Moilanen
Oulu