Vihreät sivuraiteella ilmastonmuutoksen torjunnassa

Mielipide

Tällä lauseella vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo sai aikaan kohun budjettiriihessä. Erona otsikkoon oli tietenkin se, että vihreiden tilalla oli maatalous.

Väite oli täysin totuuden vastainen ja absurdi. Ilmeisesti jopa siinä määrin, ettei huomattu sen olevan täysin hatusta, kukkahatusta, vetäisty.

Olen hakemalla hakenut vihreiden sivuilta faktoja, tilastoja tms. väitteen tueksi. En ole löytänyt ainoatakaan. Onko mennyt jotakin ohi vai onko kyse siitä, että perusteita väitteelle ei todellakaan ole olemassa?

Vastaisuuden varalle näihin vihreiden heittoihin täytyy suhtautua toisin. Ei tule lähteä esittelemään maatalouden tekemiä päästövähennyksiä. Väitteen esittäjältä on vaadittava faktoja pöytään. Puolustaminen koetaan suuren yleisön keskuudessa selittelynä ja tosiasioiden hämärtämisenä.

Keskusteluissa on tullut esille vihreiden olematon tietopohja maataloudesta. Ei ymmärretä edes keskeisimpiä käsitteitä eikä luonnon kiertokulkua. Ruuan tuotannon ohella maataloudessa on viime vuosikymmenet panostettu valumien estämiseen mm. suojakaistojen ja kasvipeitteisyyden avulla. Vihreiden mielestä valumien ehkäisyllä ja ilmastonsuojelulla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Jokainen maalainen tietää vihreän kasvuston sitovan hiiltä. Vihreiden tietotasolla ei pysytä edes sivuraiteella vaan pudotaan raiteilta kokonaan.

Ilpo Pernaa

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen