Vaasan kaupungin hallintosääntö tarvittoo päivityksen

Mielipide

Tämä vaalikausi on lopuullansa ja Vaasas on nouratettu  uuren uutta hallintosääntyä neljän vuaren aijan.

Erelliskaurella muokkasimma ja jumppasimma  uutta hallintomallia yli puoluerajojen.

Me pienpuolueen erustajat muistutimme olemassaolostamme ja uhkaavista käytännön vaikeuksista, jos kolome suurinta saa tahtoansa läpitte.

Sillä kuningasajatus oli että kaupunginhallituksesta  tiedon ja strategian siirto eri lautakuntiin, toimielimiin ja valtuutetuille olisi saumatonta. Siksi paikkajaot suurimmaksi osaksi jaetaan valtuutettujen ja varavaltuutettujen kesken.

Nyt kun neljä vuatta on eletty ja toteutettu uutta järjestelmää, täytyy toreta  että päivittämistä on ihan kokemus pohjalta samansuuntaasena.

Soraääniä tuloo omasta leiristäkin, kun kertakaikkiaan ei ymmärrystä tälle uuristukselle löyry. Puhumattakaan ihmetystä löytyy kaupungin ulkopuolella toises maakunnas.

Olemme kokoontuneet pienpuolueiren kesken vaalikauden aikana, jotta tiätääsimmä mistä mikin asian juonne johtuu ja tarkoottaa. Sillä nyt torellakaan tieto ei kulje sitäkään vähää mitä ennen!

Tämä systeemi ei palvele pienpuolueita, eikä heirän erustajiaan puhumattakaan kaupungin erusta!

Kolome suurinta puoluetta sanelee kaupungin päätöksenteot. 

Esimerkiksi tämän kokoisen kaupungin olisi pitänyt demokratian nimis järjestää läsnäolo kokouksena talousarviokokous jota me pienpuolueet perähänkuulutimma.

Kyllä tarpeeksi väljät tilat olis löytyny, coronan taa on helppo vetäytyä ja unohtaa kaupunkilaasten  etu.

Kuinka luontevaa olis viärä tieroksi oman puolueenkin sisällä kaupungille tärkeetä asioota. Sillä kaupungin etu on kontaktit jois vois olla avuksi, sillä kontaktit omille kansanedustajille, oman puolueen ministeriille ja puhumattakaan EU-mepeistä on olemas.

Motivaatiota ei tahro  löytyä muustakaan syystä, mutta kyllä hallintosääntö on yksi joka karsii ehdokkaitten lähtyä vaaliihin  mukahan. 

Jos tälle politiikalle uppoutuu, niin sitähän haluaa päästä vaikuttamahan ja meirän kaikkien etu on että mahdollisimman moni vaikuttaa ja tehrähän tätä yhres myös Vaasas.

Arvua meille pienillekin, sillä kuinka moneen asiaan on keskustan kansanedustajatkin, ministerit ja mepit vaikuttanehet Vaasan kehittyes. 

8-tien päivitys, satama-alueen kehittäminen, uudesta laivasta puhumattakaan mainitakseni osaa, joissa näkyy keskustalaanen kären jälki.

Merja Rintamäki

kaupunginvaltuutettu (kesk.)

kunnallisvaaliehrokas 2021

keskustan Vaasan kunnallisjärjestön puheenjohtaja

keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin varapuheenjohtaja