Työssä jaksamiseksi tarvitaan muutakin kuin pitkiä lomia

Mielipide

Akavan varapuheenjohtaja Ville-Veikko Rantamaula esitti Suomenmaan blogissaan 26.7. mielenkiintoisen ajatuksen: erityisen lomatilin avulla pienten koululaisten vanhemmat voisivat olla oikeutettuja 12 viikon kesälomaan.

En tyrmää ajatusta sinänsä, koska kammoksun Suomen ”ei tule kysymykseenkään” -kulttuuria, jolla kaikki uudet ideat torpataan heti kättelyssä. Tämän seurauksena olemme valovuosien päässä vaikkapa työelämän uudistamisessa esimerkiksi muita pohjoismaita. Rantamaulan esitystä on syytä pohtia, mutta mielestäni monet muut työelämäkysymykset ovat paljon kiireellisempiä ratkaistaviksi. Rantamaulan malli toisi työpaikoille muun muassa uuden tasa-arvo-ongelman jo entisten lisäksi.

Perheettömille työntekijöille lankeavat usein luonnostaan loma-aikojen jakojäännökset, kun perheellisillä on sisäänrakennettu etuoikeus kahmia parhaat jaksot päältä. Tämä on täyttä totta, ja lähipiirissäni on paljon kokemusta aiheesta. Ehdotus saattaisi huonontaa yksineläjien tilannetta entisestään. Jos pienten koululaisten vanhemmat ovat kesälomalla 12 viikkoa, miten heidän työnsä hoidetaan poissaolon aikana? Miten pidentyvistä loma-ajoista keskustelu sopii tilanteeseen, jossa monet matalapalkka-aloilla työskentelevät ovat saattaneet olla koronan vuoksi kuukausikaupalla lomautettuina?

Myös työelämä on muuttunut ratkaisevasti. Vaikka meillä useilla on vielä palkalliset kesälomat, ovat pätkätyöt, lyhyet projektit, kevytyrittäjyys ja määräaikaisuus useille todellisuutta varsinkin työuran alkupäässä. Tämä on käynyt hyvin selväksi, kun olen mentoroinut työelämään siirtymässä olevia ja siihen jo jalansijaa saaneita vastavalmistuneita.

Rantamaulan blogissa mallin rahoitus toki mainitaan, mutta uusia kustannuksia siitä joka tapauksessa tulisi huomattavasti. Työn verotusta emme voi korottaa – se on nyt jo kipurajalla, ja sosiaaliturvajärjestelmää on virtaviivaistettava ja yksinkertaistettava.

Työelämässä jaksamiseksi tarvitaan monia asioita: akkujen lataaminen lomalla on välttämätöntä, mutta koska suurin osa ajasta on kuitenkin työtä, työn mielekkyys, johtamistaidot, kyky antaa ja vastaanottaa palautetta ovat jaksamisen kannalta jopa oleellisempia asioita kuin loman pituus. Kun pitkältä lomalta palaa ankeaan työyhteisöön, jossa ongelmat lakaistaan maton alle, silloin jaksaminen vasta koetuksella onkin.

Yleisesti ottaen on hienoa, että keskustassa tehdään työelämään liittyviä ulostuloja. Kannattajakunnassamme on huomattava määrä palkansaajia, mutta heitä on myös valitettavan runsaasti siirtynyt muihin puolueisiin. Siksi on tervetullutta, että työelämäaiheet nousevat esille monista eri kulmista.

Päivi Mononen-Mikkilä

varapuheenjohtaja, Suomen Keskustanaiset