Tukka hyvin, kaikki hyvin

Mielipide

Julkisuudessa on herättänyt keskustelua VTV:n ylijohtajan saama stailauskoulutus – ja siis sen kustantaminen julkisista varoista.

Ihme nillitystä, sanon minä! Kyllä eivät arvostelijat tiedä, mistä puhuvat.

VTV on itseasiassa tehnyt järkevän investoinnin, ja visionäärisen – sanoisinko jopa hiuksianostattavan – loikan julkisen talouden tasapainottamisen saralla.

Jokainen suomalainen mies tietää, kuinka kauan suomalaista naista saa odottaa, kun ollaan jonnekkin lähdössä. Tukka täytyy aina laittaa. Ja siinähän muuten kestää.

VTV:n pääjohtajan työaika on kallista. Jos ajatellaan, että hänen täytyy matkustaa ympäri maailmaa veroäyreillä lentäen – äfääristä ja edustustehtävästä toiseen kiirehtien – on kerta kaikkiaan järkevää, että kyseinen henkilö saa kattavan perehdytyksen kustannustehokkaasta hiustenhoidosta. Suomen maine kansainvälisillä tarkastusvirastoareenoilla roikkuu hiuskarvan varassa.

VTV:n työsuojelutoimikunta huomautta myös, että kyse on työturvallisuudestakin. Huonosti hoidettu tukka saattaa pöllähtää ilmastoinnin vaikutuksesta silmille. Erityisen vaarallista tämä on pääjohtajatason hotellisviittien kylpyhuoneissa, joissa kultaisten kalusteiden heijastukset aiheuttavat jo muutenkin alituisen törmäilyvaaran. Brysselissä matkanneet tietävät tämän.

Toivoa sopii, että edes keskusta vastustaa halphintaista pölhöpopulismia joka koettaa evätä virkahenkilöiltä välttämättömät eväät edustustehtävien hoitoon. Tämän pakinoitsijan mielestä pienellä kansalla ei ole varaa hiusten halkomiseen.

Erkki Luomi

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen