Tiedotuksen sekamelska

Mielipide

On jo pitemmän aikaa näyttänyt siltä, että koronatiedotus ei ole enää millään tasolla. Kaikki rimat on alitettu.

Eihän tästä kovin kauan ole, kun valtioneuvoston kanslian piti ottaa tiedottaminen haltuunsa. Vähäksi aikaa taisi ottaakin, mutta taso ei noussut, päin vastoin.

Presidentin esittämää koronanyrkkiä kovasti kaivattaisiin.

Kansa ei enää tiedä, kuka hallitusta todellisuudessa johtaa. Pääministerille tulee yllätyksenä vastuuministerin ulostulo koulujen sulkemisesta. Sen seurauksena tiedoitusvälineet ovat pullollaan erilaisia lausuntoja.

THL ja STM pohdiskelevat, että olivatko he eri vai samaa mieltä. Enää ei tiedä, että itkeäkö vai nauraa. Asia on kuitenkin niin vakava, että itkun puolelle meinaa mennä.

Jos Eurooppaan iskee sotilaallinen kriisi, ja jos hallituksen johtaminen on tätä luokkaa, niin ei hyvä seuraa.

Ainoa lohtu on se, että keskustan ministerit ovat olleet omilla vastuualueillaan osaavia. Vaikea on kuitenkin pelata joukkueessa, jolla ei ole pätevää johtajaa, sääntöjä ja yhteistä tahtotilaa.

Tulevan kevään suuret ratkaisut jäävät näillä näkymin tällä joukkueella tekemättä. Tarvitaan suorastaan ihme, että nykyisellä hallituksella saataisiin säästöpäätöksiä aikaiseksi. Menot tulevat kasvamaan, koska suurta tarvetta on siellä ja täällä.

Tiedotukseen palatakseni. Poistakaa STM:n ja THL:n tiedotusvelvollisuus korona-ajaksi ja antakaa se sellaiselle instansille, joka tiedottamisen hallitsee.

Edellämainitut toimittavat tietonsa tälle toimijalle ja vain se tiedottaa virallisesti. On se sitten koronanyrkki nimeltään tai jokin muu, mutta uskottavuus pitää palauttaa.

Nyt tällä hiekkalaatikolla on liian paljon leikkijöitä.

Timo Kemppainen

Reisjärvi