Tarvittis herätä ja teherä jotakin!

Mielipide

Tilanne politiikassa on kaksijakoinen.

1. On korulausein kehystettyjä eri sektoreita selventäviä poliittisia kannanottoja, joiden korkealentoista sanomaa ei erkkikään ymmärrä.

2. On päivänpoliittisia rykäyksiä, joiden kantavuus ja pysyvyys kestää korkeintaan viikon. Näissä rykäyksissä mukana ollen temmataan sellaisia henkilöitä kannattajiksi, jotka viis veisaavat painetuista ohjelmateksteistä. He havahtuvat esitettyjen henkäysten takia, ai perhana, tuossa on itua?

Pari meitä erkkejä koskevaa esimerkkiä viime päiviltä: TV käsitteli prostituutiota ja ihmiskauppaa Suomessa ja vähän myöhemmin maskipakkoa Suomessa. Asioilla ei ole tietenkään asiayhteyttä muuten kuin niistä annetut poliittiset lausunnot.

Prostituutioon ja ihmiskauppaan Keskusta antoi ”hyvää päivää kirvesvartta” lausunnon. Miksi lausunto ei ollut ehdottoman kielteinen? Maskipakosta Keskusta vaikeni kertaheitolla. Miksi?

Kyllä puoluetoimistoon on saatava oitis ”pälyilijän” virka, jonka tehtävänä on ottaa keskustalaisittain kantaa niihin päivän tapahtumiin, joilla on merkitystä, myönteistä tai kielteistä, minulle tai Iivantiiran Ilonalle!

Mediasta saatava nonstop-tieto ihastuttaa tai vihastuttaa. Kuka kehtaa lukea laajoja, sivistyssanoja sisältäviä tarinoita jostakin hyvinkin ajankohtaisesta asiasta. Ensin otsikko ja loppupäätelmä otsikolle kyllä tai ei. Siinä on vastausta tämän päivän rauhattomalle ihmiselle ihan tarpeeksi samaistua tai olla ei mieltä.

Erkki J. Saari