Suomestako Euroopan petotarha?

Mielipide

TV-dokumentissa esitettiin vastikään, kuinka kylän liepeille (ei Suomessa) uskaltautunut suden näköinen ja kokoinen peto oli herkutellut kylän naisella. Tiedemiesten mukaan pedolle luontaiset vaistot olivat päässeet valloilleen, koska seudun kulttuuri oli muuttunut niin, ettei pedon enää tarvinnut pelätä ihmistä. Peto tyydytti nälkänsä helpoimmalla mahdollisella tavalla ilman uhkaa omasta turvallisuudesta.

Meillä Suomessa kasvatetaan susikantaa ja otetaan rajoituksetta vastaan vastaavia, suttakin vaarallisempia petoja ilman, että niiden tarvitsisi pelätä ihmistä. Metsästäjien pyytämää riistaa niistä ei saa tehdä. Niitä suojellaan ihmiseltä. – Tervetuloa vaan esteettä myös nätti, mutta raateleva kultasakaali. Rajat auki, ja uusi itsetekoinen ”pakolaisongelma” on Suomessa valmis.

Suomeen on perustettu virallinen elin, jonka tarkoitus on tasoittaa sudelle ja muille pedoille turvallista tietä vaeltamaan, lisääntymään ja pesimään myös asutuksen liepeillä, perinteisellä ihmisen reviirillä. Ihminen ja susi koulutetaan hyväksymään toisensa asuinkumppanikseen. Käsketään unohtamaan totuus, että susi kaltaisineen on ja pysyy lihaa syövänä petona. Silti kumpikaan ei saa enää edes pelätä toistaan. – Tämä kaikki on vain silmänlumetta, tehotonta aspiriinina rakennettuun petojen pakolaisongelmaan.

Salakavalaa, vaarallista. Alussa mainittu TV-dokumentti olkoon avauksena terveen järjen käyttöön myös yliampuville luonnonsuojelijoille. Tasa-arvoiseen Euroopan Unioniin ei voi sisältyä tavoite, että vain Suomesta tehdään ihmisille turvaton petotarha, pakolaisten turvakoti. Rohkenen toiveikkaana ennustaa, että myrkynvihreätkin kääntävät nykyisen petopolitiikkansa ihmistä suojelevampaan suuntaan. Toivoa sopii järjen voittavan ennen ensimmäistäkään vahinkoa.

Nykyinen pakolaisongelma koetaan tärkeäksi osaksi Eurooppa-politiikkaa ja Suomessakin osaksi hallitusohjelmaa. Pullataikinan tavoin vihreäsilmäisesti kasvava peto-ongelma kuuluu samaan vyyhtiin.

Esko Eela, teollisuusneuvos, Suomen Metsästäjäliiton kunniapuheenjohtaja

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen