Rakastan matematiikkaa -radio tulisi tarpeeseen

Mielipide

Verovaroilla kustannetun Ylen ohjelmistossa on paljon jopa vuosikymmenien ajan jatkuneita ohjelmasarjoja.

Ne lähetetään yleensä parhaaseen katselu- ja kuunteluaikaan. Usein ne palvelevat urheilun, musiikin tai hömpän ystäviä.

Vaikka urheilukilpailuista tulee pitkiä ohjelmia, tuloksia kerrataan kymmeniä kertoja päivässä urheilu-uutisissa ja muissakin ohjelmissa. Sanomalehdissä niitä puidaan sivukaupalla. Sama koskee musiikkia. Samoja kappaleita soitetaan päivästä toiseen.

Eivätkö urheilun ja musiikin ystävät voisi ja osaa etsiä niitä Yle.fi:stä, kuten monien tärkeiden uutisten paikalla pyydetään tekemään?

Miksi matematiikkaa ei nähdä tärkeäksi Ylellä ja muussakaan mediassa? Eipä matematiikkaa noteeraa maan hallituskaan ja vielä vähemmän sen opetusministeri, vaikka ilmastonmuutosta ja koronaa ei torjuta ilman matematiikkaa.

Luotetaan, että osaajia saadaan ulkomailta. Annetaan suomalaisten laskupäiden lahota.

Matematiikkauutiset voisivat lisätä tärkeää aivojumppaa.

Kansanradion paikalle kannattaisi kehittää paremmin yhteiskuntaa palveleva, positiivista ja kannustavaa viestiä levittävä Rakastan matematiikkaa -radio.

Kansanradion kuuntelijoissa ja puhujissa on paljon niitä, jotka ovat käyneet kansakoulua ja tutustuneet kunnolla laskuoppiin.

Saisimme varmasti paljon elämänviisauksia ja aivojumppaa koko kansalle. 

Facebookissa on maailman paras ryhmä ”Rakastan matematiikkaa”. Siellä ei kiusata eikä nälvitä.

Opiskelijoiden ja opettajien lisäksi ryhmän ovat löytäneet muun muassa monet lasten vanhemmat ja isovanhemmat.

Siellä kerrataan matematiikkaa hyvässä hengessä, jotta voidaan auttaa ja kannustaa lapsia ja nuoria elämässä välttämättömän matematiikan pariin. 

Rakastetaan matematiikkaa! Se voi pelastaa henkiä. Suomen pelastamiseksi on hehkutettava maaseutua ja matematiikkaa. Eläköön MM! 

Alli Huovinen 

Matikkatäti