Puheenjohtajakisa

Mielipide

Meille pohjoisen ihmisille sekä Keskustapuolueelle on tärkeää, että Katri Kulmuni jatkaa puheenjohtajana. Meidän asioitamme valtakunnan tasolla ei aja kukaan muu, kuin pohjoisen tunteva ihminen.

Yli puoluerajojen pitää tehdä yhteistyötä ja ajaa kaikenikäisten lappilaisten asiaa, jotta pohjoisen ihmiset saavat äänensä ja toiveensa kuuluviin.

Asuin viisi vuotta Etelä-Suomessa ja silloin tunsin oikein konkreettisesti, miten erillainen ihminen olen, oikea kummajainen. Jo pelkkä puhe (mie, huilaa, ruukataan ym.) teki minusta erilaisen.

Pohjoisessa ihmiset ovat avuliaita, avoimia ja suoria. Juuri näiden ominaisuuksien vuoksi meidän pitää pitää yhtä ja kannustaa jokaista ihmistä siis olla suvaitsevaisia.

Negatiivinen arvostelu ja selän kääntäminen ei luo mitään hyvää. Me kaikki kehitymme tekemällä ja se mahdollisuus pitää antaa. Ei linnojakaan rakenneta lyhyessä ajassa.

Ei ole oikeen, että nyt jo keskustalaiset puukottavat selkään, kun puheenjohtaja on toiminut vasta lyhyen ajan. Keskustan kannatusta ei puheenjohtajan vaihdolla lisätä, ehkä päinvastoin.

Tällä hetkellä kannatus on niin pieni, että omat rivit pitää saada suoriksi ja tehdä yhdessä töitä lujasti. Koska Katri Kulmuni haluaa jatkaa Keskustan puheenjohtajana, niin silloin hänelle tulee antaa se mahdollisuus.

Päivihellen Luoma