Perussuomalaisten kanta ruoantuotannon tukiin

Mielipide

Media näyttää tarttuneen Halla-ahon täkyyn, jonka mukaan kuntavaalit ovatkin ”eduskuntavaalit”.

HS tilasi puolueiden kannatusmittauksen, jossa kysyttiin, ”mitä puoluetta äänestäisit eduskuntavaaleissa”. Johtopäätöksiä tehtiin puolueiden menestymiseen tulevissa kuntavaaleissa.

Nyt olisikin oiva hetki palata Halla-ahon taannoiseen lausuntoon: ”Me uskomme vakaasti, että maalla asuvilla ihmisillä on luja halu tulla toimeen omalla työllään eikä kitkutella kepulaisella tukiaispolitiikalla”. 

Mikä siis on perussuomalaisten linjaero keskustaan alue- ja maataloustuissa? Tätä kysyi toimittaja Jukka Koivula (MT 1.12.2020).

Halla-ahon mukaan linjaero on periaatteellinen. Sen sijaan, että keskitytään vain tulonsiirtoihin ja olemassa olevan kakun jakamiseen, heidän mielestään pitäisi pyrkiä vähentämään riippuvuutta tulonsiirroista ja tuista.

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiden tulisi nyt kertoa maaseudun äänestäjille, mistä toimeentulo hankitaan, kun puolue valtaan päästyään aikanaan lakkauttaa EU-tuet suomalaisilta.

Asiaan eivät kuntavaaliehdokkaat voi vaikuttaa, mutta Halla-ahon mukaan tässä vaalissa on kyse hallituksen politiikasta.

Ilpo Pernaa