Periferiasta löytyy ministeriainesta

Mielipide

Eduskuntavaalit olivat keskustalle raskaat. Kannatus painui ennätysalhaiseen lukemaan 13,8 prosenttia. Tällä saimme 31 paikkaa eduskuntaan. Keski-Suomessa tulos oli torjuntavoitto ja saimme kolme kansanedustajaa eduskuntaan.

Kokonaisuutena keskustan tulos eduskuntavaaleissa Keski-Suomessa toi meille myös yhden paikan lisää keskustan puoluevaltuustoon, johon olemme erittäin tyytyväisiä.

Vaalituloksesta huolimatta tai juuri sen vuoksi keskusta on maan tulevassa hallituksessa mukana viiden ministerin joukkueella. Haasteelliset salkut, mutta ei missään nimessä liian painavat.

Vastuun kantaminen ja asioiden kuntoon laittaminen niin kuin on sovittu, istuu luontevasti keskustalaiseen arvomaailmaan. Saimme oman listamme läpi neuvotteluissa. Kynnyskysymyksistä, jotka asetimme ei tingitty.

Hyvin neuvoteltu!

Kenestä sitten tulee ministereitä – ne nimet – julkaistaan keskiviikkona.

Keski-Suomella on ollut huonoa tuuria salkkujaossa jo muutamana vaalikautena. Näiden(kin) eduskuntavaalien jälkeen voimme ylpeänä sanoa, että meiltä löytyy ministeriksi osaava ja pätevä nainen.

Anne Kalmari on kokenut kansanedustaja, hän on nyt viidennellä kaudellaan eduskunnassa. Maa ja metsätalousvaliokunta on ollut keskeinen osa hänen kansanedustajauraansa ja hänestä on pitkäjänteisellä omalla työllään tullut yksi Suomen parhaista maa- ja metsätalouden puolestapuhujista ja myös vaikuttajista.

Kalmarin eduiksi ministerin tehtävissä voidaan asiaosaamisen lisäksi nostaa kielitaito sekä hyvä kumisaapastuntuma sekä maa- että metsätalouden arkeen ja haasteisiin. Verkostoja hänellä on sekä Suomessa että Euroopassa.

Keski-Suomi odottaa omaa ministeriä. Meillä on siihen hyvä vaihtoehto.

Kalmari tuntee keskisuomalaiset tiet, siltoineen kuoppineen ja routaheittoineen. Annelle ovat tuttuja maaseudun haasteet. Maakuntien elinvoimaisuus ja alueiden kehittyminen sekä niihin vaikuttavat tekijät eivät jää irrallisiksi asioiksi vaan ne ovat kokonaisuus, jonka eteen Kalmari on tehnyt töitä aina.

Ministerinä hän pystyy hahmottamaan Suomen kokonaisuuden ja sen eri alueiden vahvuudet ja kehittämistarpeet. Anne Kalmari on valmis ministeriksi.

Kun keskusta päättää maa- ja metsätalousministeristä, on Anne Kalmari paras vaihtoehto.

Satu Koskinen

Keskustan Keski-Suomen piirin varapuheenjohtaja

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen