Jaakko Martikainen
Jaakko Martikainen
Jaakko Martikainen
Muokattu
A-
A+
Mielipide Nykyaikana puhutaan paljon lähiruoasta – tuoreesta ruoasta, jonka alkuperä ja tuotantotavat ovat hyvin selvillä.
Suomalaisen ruoan tuottajia syyllistetään ilmastosyistä, vaikka heitä tulisi kiittää ruoan pienestä hiilijalanjäljestä. Ruoka ei ole missään niin puhdasta kuin Suomessa. Samaan aikaan pidämme huolta eläinten hyvinvoinnista ja kehitämme oloja jatkuvasti.
Vaihtoehdoksi on monesti tarjolla ulkomaista alkuperää olevaa ruokaa, halvalla hinnalla. Joka kerta valitessamme ulkomaista valitsemme suuremman hiilijalanjäljen ja teemme tietoisen ratkaisun, valitsemalla kotimaista ja tuemme tuottajia sekä kotimaisia työpaikkoja jatkojalostuksessa.
Ruoan, puhtaan veden, bioenergian ja kuitujen lisääntyvä tarve maailmassa avaa myös suomalaiselle maa- ja metsätaloudelle sekä koko maaseudulle uusia haasteita ja mahdollisuuksia.
Samaan aikaan myös suomalaisen kuluttajan odotukset kasvavat ruoan turvallisuuden, tuotantotavan ja hinnan suhteen. Niihin vastattaessa suomalaisen maatalouden vahvuudet perustuvat puhtaaseen maaperään, eläin- ja kasvitautivapauteen, salmonellattomuuteen, GMO-vapauteen sekä nykyaikaiseen perheviljelmämalliin.
Kansainvälisten epävarmuuksien lisääntyessä on huoltovarmuus turvattava, mikä edellyttää vähintään nykyisen tuotantomäärän säilymistä.
Lähiruoan puolesta puhumisen ja etenkin toimimisen tulee olla kaikkien vastuulla aina yksittäisestä kuluttajasta tuotantokeittiöihin ja ravintolamaailmaan asti.
Omilla kulutusvalinnoillaan voivat aikuiset antaa lapsille ja nuorille esimerkin lähiruoan arvostamisesta ja pienemmästä hiilijalanjäljestä.
Keskustan johdolla on tuotu mm. ruoan alkuperäismerkinnät ruokakauppoihin, joka auttaa tekemään valintoja.
Päijät-Hämeen Keskustanaiset esittääkin haasteen, että tehdään arvovalintoja, samalla ilmastosta huolehtien.
Keskustanaisten Päijät-Hämeen piiri
Jaakko Martikainen
Lähetämme tuoreimmat uutiset sähköpostiisi viidesti viikossa
KeskustaNyt
Suomenmaa
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Näkökulmat
PÄÄKIRJOITUKSET
PUHEENVUOROT
BLOGIT
Asiakaspalvelu 044 7778 710 (ark. 9-13)
asiakaspalvelu(at)suomenmaa.fi
Oulun toimitus
PL 52, Lekatie 4, Oulu
puh +358 50 5369 954
Helsingin toimitus
Apollonkatu 11 A Helsinki
puh +358 45 6307 072
etunimi.sukunimi(at)suomenmaa.fi
uutiset(at)suomenmaa.fi
Mediakortti
ilmoitukset(at)suomenmaa.fi
Järjestöpalstan ilmoitukset Keskustan piiritoimistojen kautta.
ISSN 2343-2969
POWERED BY ANYGRAAF
Jaakko Martikainen
Jaakko Martikainen
Jaakko Martikainen
Muokattu
A-
A+
Mielipide Nykyaikana puhutaan paljon lähiruoasta – tuoreesta ruoasta, jonka alkuperä ja tuotantotavat ovat hyvin selvillä.
Suomalaisen ruoan tuottajia syyllistetään ilmastosyistä, vaikka heitä tulisi kiittää ruoan pienestä hiilijalanjäljestä. Ruoka ei ole missään niin puhdasta kuin Suomessa. Samaan aikaan pidämme huolta eläinten hyvinvoinnista ja kehitämme oloja jatkuvasti.
Vaihtoehdoksi on monesti tarjolla ulkomaista alkuperää olevaa ruokaa, halvalla hinnalla. Joka kerta valitessamme ulkomaista valitsemme suuremman hiilijalanjäljen ja teemme tietoisen ratkaisun, valitsemalla kotimaista ja tuemme tuottajia sekä kotimaisia työpaikkoja jatkojalostuksessa.
Ruoan, puhtaan veden, bioenergian ja kuitujen lisääntyvä tarve maailmassa avaa myös suomalaiselle maa- ja metsätaloudelle sekä koko maaseudulle uusia haasteita ja mahdollisuuksia.
Samaan aikaan myös suomalaisen kuluttajan odotukset kasvavat ruoan turvallisuuden, tuotantotavan ja hinnan suhteen. Niihin vastattaessa suomalaisen maatalouden vahvuudet perustuvat puhtaaseen maaperään, eläin- ja kasvitautivapauteen, salmonellattomuuteen, GMO-vapauteen sekä nykyaikaiseen perheviljelmämalliin.
Kansainvälisten epävarmuuksien lisääntyessä on huoltovarmuus turvattava, mikä edellyttää vähintään nykyisen tuotantomäärän säilymistä.
Lähiruoan puolesta puhumisen ja etenkin toimimisen tulee olla kaikkien vastuulla aina yksittäisestä kuluttajasta tuotantokeittiöihin ja ravintolamaailmaan asti.
Omilla kulutusvalinnoillaan voivat aikuiset antaa lapsille ja nuorille esimerkin lähiruoan arvostamisesta ja pienemmästä hiilijalanjäljestä.
Keskustan johdolla on tuotu mm. ruoan alkuperäismerkinnät ruokakauppoihin, joka auttaa tekemään valintoja.
Päijät-Hämeen Keskustanaiset esittääkin haasteen, että tehdään arvovalintoja, samalla ilmastosta huolehtien.
Keskustanaisten Päijät-Hämeen piiri
Jaakko Martikainen
Lähetämme tuoreimmat uutiset sähköpostiisi viidesti viikossa
Suomenmaa
Toimitus suosittelee
KeskustaNyt
Näkökulmat
PÄÄKIRJOITUKSET
PUHEENVUOROT
BLOGIT
Suomenmaa
Mielipide
Ulkomaat
Asiakaspalvelu 044 7778 710 (ark. 9-13)
asiakaspalvelu(at)suomenmaa.fi
Oulun toimitus
PL 52, Lekatie 4, Oulu
puh +358 50 5369 954
Helsingin toimitus
Apollonkatu 11 A Helsinki
puh +358 45 6307 072
etunimi.sukunimi(at)suomenmaa.fi
uutiset(at)suomenmaa.fi
Mediakortti
ilmoitukset(at)suomenmaa.fi
Järjestöpalstan ilmoitukset Keskustan piiritoimistojen kautta.
ISSN 2343-2969
© Suomenmaa- Rekisteriseloste
POWERED BY ANYGRAAF
Jaakko Martikainen
Jaakko Martikainen
Jaakko Martikainen
Muokattu
A-
A+
Mielipide Nykyaikana puhutaan paljon lähiruoasta – tuoreesta ruoasta, jonka alkuperä ja tuotantotavat ovat hyvin selvillä.
Suomalaisen ruoan tuottajia syyllistetään ilmastosyistä, vaikka heitä tulisi kiittää ruoan pienestä hiilijalanjäljestä. Ruoka ei ole missään niin puhdasta kuin Suomessa. Samaan aikaan pidämme huolta eläinten hyvinvoinnista ja kehitämme oloja jatkuvasti.
Vaihtoehdoksi on monesti tarjolla ulkomaista alkuperää olevaa ruokaa, halvalla hinnalla. Joka kerta valitessamme ulkomaista valitsemme suuremman hiilijalanjäljen ja teemme tietoisen ratkaisun, valitsemalla kotimaista ja tuemme tuottajia sekä kotimaisia työpaikkoja jatkojalostuksessa.
Ruoan, puhtaan veden, bioenergian ja kuitujen lisääntyvä tarve maailmassa avaa myös suomalaiselle maa- ja metsätaloudelle sekä koko maaseudulle uusia haasteita ja mahdollisuuksia.
Samaan aikaan myös suomalaisen kuluttajan odotukset kasvavat ruoan turvallisuuden, tuotantotavan ja hinnan suhteen. Niihin vastattaessa suomalaisen maatalouden vahvuudet perustuvat puhtaaseen maaperään, eläin- ja kasvitautivapauteen, salmonellattomuuteen, GMO-vapauteen sekä nykyaikaiseen perheviljelmämalliin.
Kansainvälisten epävarmuuksien lisääntyessä on huoltovarmuus turvattava, mikä edellyttää vähintään nykyisen tuotantomäärän säilymistä.
Lähiruoan puolesta puhumisen ja etenkin toimimisen tulee olla kaikkien vastuulla aina yksittäisestä kuluttajasta tuotantokeittiöihin ja ravintolamaailmaan asti.
Omilla kulutusvalinnoillaan voivat aikuiset antaa lapsille ja nuorille esimerkin lähiruoan arvostamisesta ja pienemmästä hiilijalanjäljestä.
Keskustan johdolla on tuotu mm. ruoan alkuperäismerkinnät ruokakauppoihin, joka auttaa tekemään valintoja.
Päijät-Hämeen Keskustanaiset esittääkin haasteen, että tehdään arvovalintoja, samalla ilmastosta huolehtien.
Keskustanaisten Päijät-Hämeen piiri
Jaakko Martikainen
Lähetämme tuoreimmat uutiset sähköpostiisi viidesti viikossa
Suomenmaa
Toimitus suosittelee
KeskustaNyt
Näkökulmat
PÄÄKIRJOITUKSET
PUHEENVUOROT
BLOGIT
Suomenmaa
Mielipide
Ulkomaat
Asiakaspalvelu 044 7778 710 (ark. 9-13)
asiakaspalvelu(at)suomenmaa.fi
Oulun toimitus
PL 52, Lekatie 4, Oulu
puh +358 50 5369 954
Helsingin toimitus
Apollonkatu 11 A Helsinki
puh +358 45 6307 072
etunimi.sukunimi(at)suomenmaa.fi
uutiset(at)suomenmaa.fi
Mediakortti
ilmoitukset(at)suomenmaa.fi
Järjestöpalstan ilmoitukset Keskustan piiritoimistojen kautta.
ISSN 2343-2969
© Suomenmaa- Rekisteriseloste
POWERED BY ANYGRAAF