Miksi yhä pidämme kiinni talouskasvun ihanteesta?

Mielipide

Vielä emme ole voittaneet elämäämme monin tavoin pysäyttävän ja rajoittavan  viruksen olemassaoloa.

Kukaan meistä ei tiedä, mikä on seuraava virus, bakteeri tai ilmastonmuutoksen seuraus, mikä saisi meidät vielä syvemmin ajattelemaan tekojemme seurauksia.

Miksi yhä pidämme kiinni talouden nousun ihanteesta?

Mihin me rahan tuomasta vauraudesta  tähtäämme? Olemme kuulleet monien tutkijoiden huolen esimerkiksi ruoan riittävyydestä maapallollamme.

Olemme juuri kokeneet mitä kummallisimman talven ja oudon kevään, kun räystäistä ei jäitä tippunutkaan.

Ja nyt perheet ympäri maailmaa tuskailevat talousvaikeuksissa suurten elämänmuutosten keskellä, kun työt ja lapset ovat siirtyneet osin kotona hoidettaviksi.

Näihän on käynyt ainakin meillä. Eikö meidän pitäisi kohdistaa katseemme kohti tulevaisuutta?

Lapsillemme tulisi opettaa jo ihan pienestä pitäen viljelyn alkeita ja eläinten hoitoa, heidän tulevaisuutensa ja elämisensä turvaksi.

Nykyajan lapsista kun monikaan ei tiedä, mistä ruoka pöytään tulee. Heidän  tulevaisuutensa ei heille aukene pelkkiä kännyköitä selaamalla.

Nyt olisi kiireen vilkkaa muutettava niin päiväkotien kuin koulujen opetusta, jotta lapsemme kiinnittyisivät uudestaan maahan ja  olemassaolomme mahdollistamiseen tulevaisuudessa.

Onneksi ihmiset ovat innostuneet maallemuutosta ja tuntuu että elämänarvot ovat meistä monilla menossa uusiksi.

Eikö meille ihmiskuntana ole tärkeintä  säilyä planeetallamme? Vai emmekö ole käyneet tuhoon johtavaa tiedämme vielä loppuun?

Birgitta Wulf

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen