Miksi Ukrainassa on sotatila?

Mielipide

Ukrainassa on riehunut jo yli kaksi kuukautta vakava sota, josta meistä jokainen on tiedotusvälineiden kautta kuullut.

Naapurimaamme Venäjä pommittaa Ukrainan julkisia rakennuksia, tuotantolaitoksia, siltoja, kerrostaloja ja kansalaisia, jotka yleisten tietojen mukaan eivät ole syyllistyneet mihinkään, vaan haluavat elää vapaassa maassa ja tehdä työtään kaikessa rauhassa, kuten ihmiset Suomessa ja Ruotsissa.

Ukrainan kansa on valinnut edustajansa parlamenttiin ja valtiolle presidentin. Miksi he eivät saa elää rauhassa?

Syy on yksinkertaisesti se, että Ukrainan valtion johdossa olevat ovat ilmaisseet halunsa liittyä läntiseen sotilasliittoon Natoon, ja naapurimaa Venäjä ei tätä sallisi. Siksi se on ryhtynyt sotilasvoimalla tätä estämään pyrkien valloittamaan koko Ukrainan.

Osa Ukrainan kansasta on Venäjä-mielisiä ja jopa puhuu venäjää, mutta hekin saavat niskaansa nyt brutaalia pommitusta. Venäjän väitteen mukaan Ukrainan päättäjät ovat fasisteja, ja jotkut puhuvat kommunisteista. Myös Suomi olisi tästä esimerkki, koska täällä on molempia.

Me kaikki haluamme kulkea eräänlaista keskitietä ja vain vaaleissa ilmaisemme syvällisemmän olemuksemme. Siksi me tulemme toimeen keskenämme jokseenkin hyvin, ja päätökset tehdään aikanaan yksituumaisesti tai äänestäen. Kuitenkin kaikki päätökset tehdään.

Ihmetystä vain aiheuttaa se, miksi Ukrainassa ei voitaisi tehdä samoin?


Hannes Viiri  

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen