Miksi kiusaamme lapsiamme?

Mielipide

Aivan liian moni lapsi viruu turhaan sijaisperheessä tai muussa lastensuojelun määräämässä hoitopaikassa. Näitä lapsia on otettu kiireellisesti huostaan vähäpätöisen tai mitättömän syyn vuoksi. Lapset  saavat tavata vanhempiaan ja muita läheisiään silloin kun se sosiaalityöntekijälle sopii.

Lasten vieraannuttaminen vanhemmistaan ja muista läheisistään on totisinta  totta tämän päivän Suomessa. Moni lapsi ei pääse edes kesälomalle, jos sosiaalityöntekijä niin päättää, vedoten sopimuksiin joita ei välttämättä ole edes tehty.

Näiden mitättömien asioiden vuoksi lasten asiat viruvat hallinto-oikeudessa jopa yli vuoden ja  tänä aikana lapsi odottaa kotiin pääsyä kuin vanki vankilassa. Vain sillä erotuksella että vanki saa tavata läheisiään enemmän kuin tämä pieni ja viaton lapsi.

Läheisten tuskaa ja ikävää ja huolta lapsen hyvinvoinnista ei tunnu kukaan viranomainen huomaavan, tai ei siitä välitä.

Miksi psykologit, psykiatrit, perheterapeutit ja lasten asioista vastaavat tahot ovat hiljaa eivätkä puutu tähän varsin räikeään lasten oikeuksien polkemiseen? Miksi lapsiasiavaltuutettumme ei puutu tähän?

Ei ole lainkaan ihmeellistä että lastemme ja heidän läheistensä mielenterveys horjuu, kun heidät erotetaan väkivalloin ja ilman pätevää syytä  toisistaan, vain epämääräiseen huoleen vedoten.

Mikään viranomainen ei tunnu myöskään olevan huolissaan väärin perustein, kiirellisesti sijoitetuista ja huostaanotetuista ja sen uhan alla elävistä lapsista.

Suomessa toimii  lapsikauppa, asia josta ei saisi vaieta.

 

Birgitta Wulf

Kerava

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen