Kuntavaaleissa kasvatetaan uutta sukupolvea

Mielipide

On olemassa sanonta, että vaalien jälkeen ehdokkaan suurin kilpakumppani löytyy oman ryhmän sisältä. Jaossa on vastuuta ja valtaa. Keskustalaiset ovat osoittaneet tämän sanonnan monesti vääräksi, mutta valitettavasti aina vaalien jälkeen myös meidän ryhmistämme tulee yhteydenottoja tapauksista, joissa ei ole koettu kohtelua oikeudenmukaiseksi.

Kuntavaalien jälkeen kunnissa on jaossa monia vastuullisia paikkoja. Toivon ja odotan, että pelisäännöt näiden jakamiseen on kaikkialla Suomessa kunnossa. Nuorisojärjestön puheenjohtajana erityistä huolta kannan nuorten huomioimisesta paikkajaossa. Olen kuullut sekä hyviä että huonoja tarinoita nuorten kohtelemisesta vaalien jälkeen.

Keskusta on laatinut ohjelmaan luottamushenkilöpaikkojen jakoon, ja siihen kannattaa kaikissa kunnissa tutustua tarkkaan. Ohje toteaa, että ”luottamuspaikkojen tarjoaminen myös nuorille on parasta tulevaisuuden rakentamista”. Niinpä, nuoret eivät ole vain tulevaisuutta, vaan mitä suurimmissa määrin myös nykyhetkeä. On puolueen ja kuntien etu, että nuorille annetaan nyt paikkoja, joissa he voivat osoittaa vastuuntuntonsa ja kykynsä sekä kasvaa vaikuttajina. Puolueen elinvoima riippuu siitä, miten kykenemme houkuttelemaan ja kasvattamaan nuoria vaikuttajia.

Suomalaiset kunnat tarvitsevat aktiivisia, uteliaita ja osaavia nuoria kuntapäättäjiä. Nuoret ovat harvemmin kovin hyvin edustettuina päättävillä paikoilla, ja tähän on saatava muutos. Keskustan on osoitettava, että tässä puolueessa nuoriin luotetaan ja kuntia halutaan rakentaa ylisukupolvisesti yhdessä.

Sinä, joka olet kokenut kuntapäättäjä. Omasta kokemuksestani tiedän, että teistä on valtava apu nuorelle kuntapäättäjälle. Olkaa siis nuorten tukena, ja uskaltakaa antaa meidän nuorille keskustalaisille ehdokkaille vastuuta ja valtaa. Kokeneiden konkareiden tuella nuorten hartiat kyllä kestävät.

Hanna Markkanen, keskustanuorten puheenjohtaja

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen