Kulmuni olisi ollut oikea valinta

Mielipide

Kulmuni oli ollut oikea valinta puheenjohtajaksi. Olen samaa mieltä Ossi Martikaisen kanssa (mielipidekirjoitus, Suomenmaa nro 9), että Kulmuni jatkamaan puheenjohtajana.

Kuuntelin etänä Ouluhallin puheenjohtajaehdokkaiden puheita. Katrin puheen yleisö keskeytti noin kymmenen kertaa aplodeilla, muitten puheista en huomannut, että yleisö olisi keskeyttänyt.

Alkiolaisena Katri oli pukeutunut lappilaiseen kansallispukuun. Mikä oli Saarikon asu?

Ajaessani Helsingistä kohti Siilinjärven Vuorelaa olin varma, että Kulmuni on aito ja rehellinen, oikea jatkamaan keskenjäänyt pestiään. Aito sinisilmäinen, vaaleahiuksinen ”Elovena-tyttö”.

Olen nähnyt Katrin monilla maakuntamatkoilla Pohjois-Savossa, ja häneltä tulee viisaita ohjeita keskustan kannatuksen nostamiseksi.

Keskustaa tarvitaan, mutta meidän odotetaan olevan rehellisesti ja aidosti sitä, mitä meiltä on ollut lupa odottaa. Kova luonnonvaraelinkeinojen ja yrittämisen puolustaja. Koulut ja terveyspalvelut lähelle meistä jokaista. Sosiaalinen tasa-arvo siten, että mahdollisimman moni saa hyvät lähtökohdat elämälleen. Tässä muutamia kuulemiani.

Koronakriisi veti maton hallituksen talouspolitiikan alta yhdellä nykäisyllä. Kestävä maatalous takaa ruokaturvan. Kotimainen ruoantuotanto on Suomen huoltovarmuuden kivijalka ja vahvistaa maaseudun elinvoimaa.

Keskustan alkiolainen linja on kateissa.

Nyt alkoi Saarikon aika, mutta nouseeko kannatus, saapi nähdä. Maajussit on unohdettu aikaa sitten. Eipä tuo ministerinpersti vaadi kummoista koulutusta, kun heppoisilla papereilla pääsee puheenjohtajaksi.

Suomalainen ruoka on juhlan arvoinen: puhdasta, turvallista ja vastuullisesti tuotettua. Varmistaa huoltovarmuutta ja ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Tarjoaa työpaikan 340 000 suomalaiselle.

”Sehän on aivan väärässä puolueessa, punavihervasemmistolainen”, tuhahtavat monet keskustalaiset uudesta puheenjohtajasta Annika Saarikosta. Ei ehkä ole omiaan nostamaan osakkeita keskustan kannattajissa Itä ja Pohjois-Suomessa.

Budjettiriihi on Saarikon keskustalle tulikaste. Olisi meillä keskustassa ollut parempi vaihtoehto Katri Kulmuni, mutta etelän media ja kateelliset keskustalaiset kampittivat istuvan puheenjohtajan, joka ei saanut mahdollisuutta yksissäkään vaaleissa. Tämä on virhe mielestäni.

En minäkään saanut äänestää etänä Kuopiossa. Olisi täytynyt olla valtuutus Pohjois-Savon piirin kokoukselta, mutta en ole saanut kutsua.

Koronavuoden vuoksi olisi täytynyt olla kokouksessa maaliskuussa, mutta missä on vika keskustan Pohjois-Savon piirin tiedottamisessa, yhteystiedotko eivät näy Kuopion toimistolla, vai mikä on valikoitujen äänioikeutettujen valinta?

Minä epäilen omalla kohdallani, että syynä oli julkinen Katri Kulmunin kannattaminen. Antti Kivelä, Elsi Katainen ja Hannakaisa Heikkinen kannattivat Annika Saarikkoa, ja Savon Sanomat ei suostunut julkaisemaan vähän ennen Oulun kokousta puheenvuoroani, jossa kannatin Katri Kulmunia.

Olin jo ehtinyt lähteä mukaan kunnallisvaaleissa 2021 huhtikuussa, mutta tuskin kannattaa? Osalta kentältä saan kannatusta, mutta Kuopion politrukit kampittavat. Omat koirat purivat.

Olenkin ostanut omakotitalon Egenäsistä, ja Raaseporin valtuuston puheenjohtaja Thomas Blomqvist (r.) toivotti tervetulleeksi.

Kerroin Katrille, että en vielä heitä kirvestä kaivoon, sillä Katri voi vielä nousta keskustan puheenjohtajaksi ensi vuoden huhtikuuhun mennessä! Ei voi nykyisin yhtyä Johannes Virolaisen tokaisuun ”Kansa on puhunut, pulinat pois”.


Reijo Ollikainen

Vuorela

Kommentit (1)

 • Lukija23

  virolaesej jussi mones mieles toella viksu, erittäe esmerkillinev, viisas veikko olj! ja aena selevim päenj!
  ketähään nykyvääv voes hänneev verrata?
  no vanhasem mattikii esmerkilliser raetis oj ja muutessiil luotettava, vakkaenem mies.

  lycka, bra hälsa o seghet till saarikon annika!
  ommaa iäneesä ihastunneita höpöhöpöhesseleitä lähes joka pitäjäs piisovaa. tok heitäkiik kuulostellap passoo. suurestakkiir ruumen- ja akanavakast suattaapi joskus jyvä tahij jopa kaks löytyvä. isonnuslasin kans aenaskii.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen