Kokoomusnuorten oma politiikka

Mielipide

Kokoomusnuoret väittävät, että keskustan rooli on ollut koko hallituskauden ajan toimia vasemmistopuolueiden kynnysmattona.

Millaista kokoomuksen politiikkaa sitten harjoitetaan, kun kyseiset nuoret pääsevät itse valtaan? Heidän tavoiteohjelmassaan hyvinvointipolitiikan ensimmäinen osa-alue ovat päihteet. Siinä korostuu markkinaehtoisuus esimerkiksi nuuskan vapauttamisessa.

Sen lisäksi he kokevat tärkeäksi, että kannabistuotteiden kasvatus, hallussapito ja myynti itsehoitolääkkeenä laillistetaan myyntilupahakemusta vastaan esimerkiksi apteekeille, elintarvikeliikkeille ja kioskeille.

Nämä ovat tärkeitä tavoitteita myös vihreällä puolueella, joten hallitusyhteistyö heidän kanssaan tulee todella sujumaan. Ei olla vasemmistolaisen politiikan kynnysmattona, vaan tehdään työtä yhteisrintamassa.

Vasemmiston lempilapsi, kansalaispalkka kuuluu myös kokoomusnuorten sosiaaliturvan keinovalikoimiin. Nimitys on vain stilisoitu näyttämään vähäisemmin sosialismilta.

”Suomessa otetaan käyttöön perustili ensisijaisena sosiaaliturvan muotona. Jokaisen perustilille asetetaan täysi-ikäistyessä 20 000 euron alkupääoma. Perustililtä nostettava tuki on vastikkeetonta, kun tilillä on enemmän kuin 0 euroa”. Mitä muuta tämä voi olla kuin kansalaispalkka?

Kokoomusnuorten periaateohjelman mukaan yhteiskunnan tehtävä on luoda kaikkia
yksilöitä koskevat yhtäläiset säännöt, jotka turvaavat yleisen järjestyksen, yhteiskuntarauhan ja
yksilöiden oikeusturvan.

Toisaalla he kuitenkin vaativat, että Jumalanpilkka tulee dekriminalisoida. Se tulisi toteuttaa siten, että laillinen uskonnonharjoittaminen säilyy turvattuna jatkossakin.

Miten yhteiskuntarauha toteutuu silloin, kun joku keksii pilkata julkisesti islamin uskontoa? Luterilaisen uskonnon pilkkaaminen on kokoomusnuorille edellisen mukaan täysin ok? Miten yhteiskuntarauha ja yksilöiden oikeusturva säilyy, kun kannabistuotteiden käyttö lisääntyy?

Yllä kuvatut esimerkit kokoomusnuorten poliittisesta ohjelmasta ovat hyvinkin yhteensopivia vasemmistolaisen ideologian kanssa.

Joten täytyy vain ihmetellä, millä oikeutuksella nuoret voivat moittia keskustaa vasemmistohallituksen kynnysmatoksi? Ehkä he haluavat näillä linjauksilla häivyttää mielikuvaa kokoomusnuorista isin maksamalla audilla kukkoilevasta hyväosaisesta.

Ilpo Pernaa

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen