Keskusta, se kotimainen

Mielipide

Voimme olla ylpeitä ja iloisia tavasta miten keskustan sisin on tiivistetty iskevään muotoon. Onnittelut kuuluvat, taholle jossa asia tuotiin julki.

Kotimaa tarvitsee nyt lapsimyönteistä politiikkaa, työperäistä maahanmuuttoa sekä työhön kannustavaa sosiaalitukea, suomalaista paikallista sopimista sekä esteiden raivaamista uusille työpaikoille. Huoltosuhteen kurominen lähtee EU:n elvytysrahojen käytöstä inestointeihin ei käyttökuluihin.

Meidän pandemiaa hyvin hoitanut hallitus on nyt perimmäisten kysymysten äärellä. Hallituksen todellinen kyky tehdä tarvittavat ja välttämättömät päätökset punnitaan teoilla kehysriihessä. Millään puolueella ei ole varaa käyttää lähestyvää kuntavaalia”tekosyynä” päätösten siirtämiseen ulkopuolisille työryhmille tai ammattiyhdistyksille. Mikään taho ei tee tarvittavia päätöksiä hallituksen puolesta. Hallituksen on ne nyt tehtävä.

Suomalaisten onneksi keskusta, se kotimainen, on riittävän rohkea, toteuttaakseen ministeri Saarikon ja keskustan julkituomat asiat.

Pandemian jälkeinen ja osin aikainen tiekartta suomalaisen yhteiskunnan taloudelliselle ja sosiaaliselle elpymiselle luodaan tarvittavat voimavarat sekä keinot puoliväliriihessä.

Keskustan on myös kannustettava ja tuettava ministeri Vanhasen jaksamista työssään, mielellään hallituskauden loppuun saakka. Jos Vanhanen selkeän projektiajatuksensa mukaan kuitenkin joutuu luopumaan nykyisestä ministerisalkustaan, syntyy hallitukselle vakava tilanne, Silloin on jälleen keskitettävä voimavarat oikein.

Ministeri Lintilä on kyvykäs ja työhönsä sitoutuva henkilö sekä yksi varteenotettavista ehdokkaista valtionvarainministerin toimeen.

Hallituskausi on jo osoittanut sen, että puolueen kannatuksen kehittyminen on tavattoman hidasta. Kuitenkin joitakin valonpilkahduksia on havaittavissa. On siis edelleen tärkeätä, että puolueen puheenjohtaja käyttää voimavaransa kuten nykyäänkin ilman lisärasitteita.

Kaikki puolueet panostavat voimavaransa tulevaan kuntavaaliin. Hallituksen päätökset heijastuvat joko myönteisesti tai kielteisesti vaalien jälkeiseen tilanteeseen.

Mäntsälä toivottaa menestystä puoliväliriiheen.

Matti Ahonen, keskusta