Keskusta on aina syyllinen

Mielipide

En tiedä, miten tähän on ajauduttu. Jokaisessa mahdollisessa huonossa asiassa on vikapää keskusta.

Erityistalousalueasia käännettiin meitä vastaan lehdessä. Junien pysähtymättömyyteen on syyllinen keskusta. Ja vaikka mitä muuta.

Odottaisi, että puolueemme ottaisi jossakin asiassa voimakkaasti kantaa näihin syytöksiin, kun näitä on aika raskas lukea.

Oli kyse vaikka maataloudentukemisen paketista, niin ei saada kuin lokaa niskaan. Viljelijöiltäkin. Vaikka kait on niin, että tämä maa ei voi elää pelkillä tuilla.

Maalaisliitto-keskusta on ollut aina omavaraisen ruoantuotannon takana.

Muille puolueille tämä on aina ollut kirosana. Kuten myös ay-liikkeelle. Katsokaa vaikka uutisointia 1980-luvulla. Kuinka usein Kalevi Sorsa meitä ivasi?

Mauno Koivisto ilkkui maaseutua, että ”lähtekää pois sieltä, jos siellä on niin kurjaa”. No lähdettiin sieltä. Yli puoli miljoonaa lähti Ruotsiin.

Tässä asiassa muut ovat olleet todella väärässä ja anteeksipyynnön velkaa. Mutta tuskin kuuluu.

Matti Tuominen

Kommentit (2)

 • Lukija26

  Yrittäminen ja työnteko sekä joustavat kouluttautumismahdollisuudet ,ovat perusasioita ,jotka täytyy turvata kaikissa oloissa . Ilmaispalvelut ja tukisataset pitää unohtaa ja käyttää niitä vain äärimäisissä tapauksissa . Maataloustuotanto on runsaasti energiaa tarvitseva tuotantomuoto , joka tulee kaikissa oloissa turvata niin omavaraisena kuin suinkin . Tuottajien on saatava myös kunnon hinta tekemästään työstä ja yrittämisesestään . Kun ajaudumme vääjämättä eräiden maataloustuotteiden osalla ostojen varaan ulkomailta ,kärsii koko yhteiskuntamme . Myös tuotteet joista niukkuutta tulevat vääjämättä nousemaan ja rasittamaan entisesestään vaihtotasettamme ulkomaan kaupassa . Nyt on miettimisen paikka ,miten tästä vaikeasta asemasta nousemme ? . Yhteistyö ja realismi ja kehitys sen mukaisesti eteenpäin .

  Seppo Kotaniemi
  Äänekoski

 • Lukija26

  Ilman Keskustapuolueen kokonaisvaltaista Suomen etua .ajavaa suuntaa ,tämä maa olisi entistä riitaisempi ja eri arvoisempi . Meihin kohdistuu luonnollisesti myös arvostelua sen mukaisesti .
  Mikä näyttää Etelä -Suomessa aivan älyttömältä päätökseltä ,jota Pohjoisessa – Suomessa on hyvinkin järkevä päätös ja hyödyttää siellä asuvien ihmisten elämisen mahdollisuutta ,niissä vaikeissa oloissa ,missä elävät ? Joten meillä ei ole mitään syyttä ,vaikka kritiikkiä tuleekin . Kun seuraa nykyhallituksen kykyä hoitaa Suomen taloutta , mitä enemmän menemme vasemmalle ,sitä suurempi on halu lisätä ilmaispalveluja , yhden asian liikkeet taas ovat tuhoamassa liiaan korkeilla tavoitteilla , kokonaisvaltaista kehitystä ,johonka ei pienen maan rahkeet riittä . Löytäkäämme yhteistyö kumppanit jatkossakin niin ,että : turvallisuus ihmisillä , missä asuvatkin on taattu ? Oikeus työntekoon ja yrittämiseen ja kokonaisvaltainen hyvä talouden hoito kaikkilla tasoilla säilyy sekä maalaisjärjen käyttö asioista päätettäessä on ohjenuorana silloin kun lainsäädäntö , on uusiin haasteisiin hiukan jäljessä .

  Seppo Kotaniemi
  Keski-Suomi : Äänekoski .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen