Keskusta, missä luuraat?

Mielipide

Ilma on sakeana erilaisia kannanottomahdollisuuksia tavallista kansalaista kiinnostavista aiheista. Politiikan tehtävänä on tuoda erilaisia näkökulmia tarkasteluun. Meillä eivät ole julkisuudessa riittävän selvästi näkyvissä keskustan hyvät vaihtoehdot.

Kun media esittää maatalouden ongelmaksi, missä on keskustan polku ulos siitä? Kun metsänhoito maalataan haasteiseksi, miten esitetään keskustalainen hyvä vaihtoehto?

Kun asuminen maalla tai kaupungissa nostetaan tikun nokkaan, missä on keskustan vastaus, jossa korostuisi ihminen ja hänen hyvinvointinsa? Entä ympäristön ja ihmisen tasapainoisen suhteen kartoitus?

Tutkimustietoa on olemassa riittävästi. Nyt tarvitaan elämyksellisiä esimerkkejä ja tarinoita siitä, millä tehdään keskustalainen aate näkyväksi. Nettisivut eivät riitä. Kaivattaisiin nopeita ja kiinnostavia kannanottoja: tykitystä kaikilla käytettävissä olevilla kanavilla.

Olemmeko liian kankeita ja uuden edessä epäluuloisia, emmekä uskalla astua uusille askelille?

Näin ollen vaihtoehdot kapenevat ja ideologinen perusta piiloutuu yleisen infokaaoksen alle, niin että kuulijan mieleen jäävät vain riitaisat yksityiskohdat ja niistä jankkaaminen. Keskusta ei voi olla äänetön, hajuton, väritön eikä mauton.

Tuula Väyrynen, Kempele

Rauni Nokela, Oulu

 

 

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen