Keskusta haluaa vahvistaa lähipalveluja Pohjois-Savossa

Mielipide

Käsillä on historiallinen muutos, kun uudet aluevaltuustot valitaan vaaleilla tammikuussa 2022. Pohjois-Savon hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut koko maakunnan alueella vuoden 2023 alusta.

Maakunnan keskustalaisten tavoitteena on kehittää tulevaisuuden palveluja maakunnan ihmisten ehdoilla ja osallistaa kaikki maakunnan asukkaat mukaan kehittämistyöhön.

Tavoitteenamme on ihannemaakunta, jossa ihminen voi vaikuttaa ja elämä maistuu vauvasta vaariin. Emme hyväksy keskittävää tai ylhäältä saneltua palvelurakennetta Pohjois-Savossa, vaan haluamme vahvistaa ja kehittää lähipalveluja koko maakunnassa. Pohjois-Savon Keskustalle tammikuun hyvinvointialuevaalit ovat lähipalveluvaalit.

Pohjois-Savon Keskusta linjaa, että jokaisessa kunnassa ja liitoskunnassa on vähintään yksi sotekeskus. Lisäksi palo- ja pelastustoimen palvelut on turvattava laajasti koko maakunnassa.

Palvelutuotannossa on panostettava lähipalveluihin mutta myös aktiivisesti kehitettävä uusia palvelumuotoja, joissa voidaan hyödyntää digitalisaatiota ja etäyhteyksiä.

Pohjois-Savon Keskustan tavoitteena on saada jokaisesta kunnasta vähintään yksi keskustalainen aluevaltuutettu ja olla suurin valtuustoryhmä aluevaltuustossa.

Tavoitetta lähdetään tekemään täydellä 86 ehdokkaan listalla. Vaalivalmistelut ovat hyvässä vauhdissa ja tällä hetkellä ehdokkaita on 30: vähintään 1 jokaisesta maakunnan kunnasta.

Pohjois-Savon Keskustan piirihallitus

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen