Kaikki ajatukset ehdokashankintaan

Mielipide

Nyt keskustalaisten tulisi keskittää kaikki ajatukset kuntavaaliehdokkaiden hankkimiseen. Ei tarvitse olla kovin kokenut järjestöjermu tajutakseen, että ehdokashankinta ratkaisee tulevat kuntavaalit. Täysi ehdokaslista takaa sen, että ainakin torjuntavoitto on selvä.

Nyt puolueen puheenjohtajiston, eduskuntaryhmän, piirien hallitusten ja työntekijöiden tulee keskittyä ainoastaan ehdokashankintaan. Muut höpötykset on jätettävä sivummalle. Tuossa porukassa on paljon ihmistuntemusta.

Mielestäni esimerkiksi jokainen kansanedustaja on velvollinen hankkimaan ainakin kymmenen uutta ehdokasta. Kun heitä on vaaleissa tuettu, niin nyt heidän tulee tukea puolueemme menestystä. Tietenkin toivon, että mahdollisimman moni kansanedustaja asettuu itse ehdokkaaksi.

Tärkeimmät ratkaisut tehdään tietysti kuntien keskustaväen piirissä. Ensimmäiseksi istuvien valtuutettujen on ryhdistäydyttävä. Ei kannata pelätä oman paikkansa puolesta. Se saattaa mennä, jos puolueen kokonaispotti ei ole riittävä kunnassa. Pitäisin ihan kohtuullisena, että jokainen istuva valtuutettu hankkii kaksi muuta ehdokasta vaaleihin itsensä lisäksi.

Kunnallisjärjestöjen, osastojen, naisosastojen, nuortenosastojen ja muiden paikallisten toimijoiden on nyt otettava itseään niskasta kiinni. Nyt on pantava tuulemaan. Aikaa on vielä reilusti eli yli kuukauden. Toisaalta aika kuluu äkkiä, joten hommiin kannattaa ruveta jo tänään.

Itse olen jo tänään aamuvarhaisella pyytänyt neljää ihmistä ehdokkaaksi. Lisäksi annoin eräälle kaupunginvaltuutetulle vinkin ehdokkaan pyytämisestä. Tärkeää on myös muistaa, että jo ehdokkaaksi pyytäminen on kohdehenkilölle iso asia. Vaikka hän ei lähtisikään ehdokkaaksi niin ääni sieltä tulee ja mahdollisesti monta lähipiirin ääntä.

Esko Fält
Umpikepulainen
Rovaniemi

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen