Julkisten kiitosten paikka!

Mielipide

Toimittaja Aarno ”Loka” Laitinen kritisoi taannoin osaa kollegoistaan laiskoiksi, toisten juttujen siivellä eläjiksi: miksi itse vaivautua kun lainaamalla pääsee vähemmällä -tyyliin.

Toki on aina myös toimittajia, jotka näkevät vaivaa, tehtävänsä mukaisesti toimivat valtakunnan vahtikoirina ja nostavat myös vallankäytön väärinkäytöksia julkisuuteen.

Julkinen vallankäyttö ei perustuslain mukaisesti nauti henkilön yksityisyyden suojaa; virkatehtävien hoitaminen ei ole yksityisasia. Niitä voidaan kritisoisa hyvinkin voimakkaasti. Sen takaa mielipteen vapaus.

Toimittaja Lauri Nurmi on nähnyt vaivaa ja tutkinut tässä tapauksessa oikeuskansleri Tuomas Pöystin virkatoimia oikeuskanslerina. Tulos kuohuttaa oikeusoppineita ja hämmästyttää kansalaisia. Aiemmat julkiset ”tiedot” olivat harhaanjohtavia, osa suorastaan vääriä. Sellaisina ne olisivat jääneet väärinä elämään ilman Lauri Nurmen kirjoituksia.

On aihetta se myös todeta: Kiitos Lauri Nurmi paljastuksista!

Lukijoilla on lain mukainen oikeus saada tietää mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Ilman tutkivaa journalismia tietomme olisivat oleellisesti ohuemmat.

Sananvapaus on yksi tärkeimmistä perusoikeuksista, ja sen noudattaminen mittaa oikeusvaltion tasoa.

Omaa ajattelua ja mielipidettä ei myöskään kannata ulkoistaa, vaikkakaan vanhan sanonnaan mukaan totuuden puhujalle ei yösijaa löydy. Totuus on kuitenkin hyvä päänalusta.

Heikki Santala, järjestöneuvos

Kauniainen

.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen