Helsingin Keskusta tarvitsee uuden sukupolven pormestariehdokkaan

Mielipide

Olemme Helsingin Keskustaopiskelijoissa seuranneet keskustelua keskustan pormestariehdokkaasta Helsingissä huolestuneina.

Ville-Veikko Rantamaula analysoi hyvin pormestarikilvan tilannetta mielipidekirjoituksessaan Suomenmaan verkkosivuilla ja tähän tilannekuvaan on monelta osin helppo yhtyä.

Olemme vahvasti sitä mieltä, että keskusta tarvitsee Helsingissä uudistumista nimenomaan paikallisia keskustalaisia nostamalla ja tukemalla. Tarvitsemme ehdokkaita, joille Helsinki kaupunkina ja tänne juurtuneet ihmiset ovat läheisiä ja tärkeitä.

Se on myös paras tapa luoda Helsinkiin pitkäjänteistä keskustalaista toimintaa.

Helsingin Keskusta on pienestä koostaan huolimatta sitkeä ja omaleimainen poliittinen toimija, josta löytyy tekijöitä omasta takaa.

Helsinkiläisten luottamusta vaaleissa saaneet keskustalaiset poliitikot Anneli Jäätteenmäestä Olli Rehniin ovat olleet ehdolla täällä ollessaan myös aidosti helsinkiläisiä keskustalaisia.

Kuitenkaan se, että on menestynyt jossain muualla vaaleissa ei tee henkilöstä automaattisesti uskottavaa ehdokasta Helsinkiin.

Sen sijaan, että valittaisiin ehdokkaaksemme muualta tunnettu konkaripoliitikko, olisi pormestarikisa olisi hyvä tilaisuus lähteä tekemään keskustan sukupolvenvaihdosta Helsingissä nostamalla esille nuorempia kykyjä.

On mahdollista, että ulkopuolinen pystyy joskus tuomaan uutta näkökulmaa. Näemme kuitenkin, että henkilöllä, joka tuntee helsinkiläisten elämää ja arjen murheita, on syvällisempi ote Helsingin kuntapolitiikkaan.

On aika nostaa keskusteluun aidosti tuoreita nimiä. Esimerkiksi viime eduskuntavaaleissa keskustan listalla kolmanneksi eniten ääniä saanut, aidosti paikallinen, uuden sukupolven poliitikko Eeva Kärkkäinen olisi tällainen nimi.

Eeva on jo vaaleissa osoittanut, että hänellä on kaikki mahdollisuudet kasvaa keskustan uuden sukupolven helsinkiläiseksi kuntapäättäjäksi.

Keskusta tarvitsee uudet uskottavat helsinkiläiset kasvot, tässä on meille
sellaiset.

Venla Luttinen, puheenjohtaja, Helsingin Keskustaopiskelijat

Kommentit (1)

  • Lukija69

    Toistan aikaisemmin esiin tuomani näkökulman, joka näytti saavan paljon kannatusta muitakin.

    Aino pormestariehdokas, joka ihan aikuisten oikeasti voi saada suuren määrän ääniä Helsingistä on Paavo Väyrynen. Lisäksi Väyrysen nimittäminen ehdokkaaksi tarjoaa mahdollisuuden tuoda Keskustan viesti uskottavasti perille äänestäjille.

    Samalla saadaan Väyrynen väittelemään Halla-ahon ja ehkä Stubbi kanssa, jolloin voimme olla huoletta. Se nostaa kannatusta myös Keskustan perinteisillä alueilla. Edelleen Helsingin uudet Keskustakyvyt pääsevät valtuustoon isommissa määrin korkoa kasvamaan.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen