Essote haluaa tukea Savonlinnan keskussairaalaa

Mielipide

Haluamme korjata Savonlinnan keskustalaisten kirjoituksen (27.1.) virheellisen väitteen, että Savonlinnan sairaalapalvelun säilyminen ei olisi tärkeää myös Etelä-Savon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän alueen päättäjille.

Päinvastoin, ymmärrämme hyvin Savonlinnan Sosterin vaikean tilanteen.

Maan pienimmän sairaanhoitopiirin keskussairaalan asema tulee muuttumaan keskittämisasetuksen johdosta ja aivan maakuntarajoista riippumatta. Olemme valmiita tukemaan ja tekemään yhteistyötä.

Essote on tarjonnut yhteistyön kättä Sosterille koko kolmivuotisen olemassaolonsa ajan.

Monessa asiassa on myös edetty hyvin. Konkreettisimpana esimerkkinä sujuvasta yhteistyöstä on yhdessä valmisteltu Etelä-Savon maakuntauudistus, jota rakennettiin kahden keskussairaalan lähtökohdasta käsin.

Myös Essoten päättäjille on tärkeää, että Savonlinnassa säilyy potilasturvallisuuden takia päivystävä sairaala.

Välimatkat ovat saaristoisella seudulla pitkät ja vapaa-ajan asutusta on paljon. Pelastuslaitos toimii jo maakunnallisesti ja sen hajottaminen ei olisi Savonlinnan etu.

Myös keskittämisasetuksen Savonlinnan keskussairaalalle aiheuttamaan pulmaan Essote tarjosi tukea.

Tarjous on edelleen voimassa ja Essoten puolella olemme koko ajan olleet valmiita neuvottelemaan muistakin ratkaisuista, kunhan ne tuovat hyötyjä molemmille keskussairaaloille.

Meidän on kovin vaikea ymmärtää, miksi Essoten investoinnit nähdään Savonlinnassa maakunnan taloudellisena uhkana. Juuri investointimme ovat yksi olennainen syy, jonka johdosta olemme yksi maan edullisimmista sote-tuottajista.

Rakentamisen ansiosta olemme pystyneet tehostamaan toimintaprosessejamme ja vähentämään tilojen käyttöä jo tähän mennessä yli 10 000 neliötä. Uudet viihtyisät tilat vetävät hyvin myös ammattilaisia.

Essoten edulliset toimintakulut eivät voi olla maakunnan uhka. Ne ovat vahva pohja maakunnan rakentamiselle.

Essotessa haluamme katsoa koko maakunnan etua, emme vain omaa sairaalaa. Hyvin valmisteltua Etelä-Savon maakuntauudistusta kannattaa jatkaa rakentamalla tulevaisuuteen tähtäävä sote-maakunta.    

Aira Kietäväinen (kesk)

Hallituksen puheenjohtaja, Juva

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Arto Seppälä (sd)

Hallituksen varapuheenjohtaja, Mikkeli

Eero Aho (kok)

Valtuuston puheenjohtaja, Mikkeli

Helvi Marttinen (kesk)

Valtuuston varapuheenjohtaja, Kangasniemi

Seija Kuikka (kesk)

Hallituksen jäsen, Mikkeli

Risto Ockenström (kesk)

Hallituksen jäsen, Pieksämäki