Ehdoton EI lähisuhdeväkivallalle
Suomi on valittu useampana vuonna maailman onnellisimmaksi maaksi, vaikka tilastojen mukaan joka kolmas nainen on kokenut lähisuhdeväkivaltaa joko nykyisen tai entisen kumppaninsa taholta.
Väkivalta voi olla joko fyysistä, henkistä tai taloudellista, tai kaikkia niitä. Tilastotiedot ovat hämmentävän surullisia.
Henkinen alistaminen on jopa pahemmin kuormittavaa ja haavoittavaa kuin fyysinen väkivalta, sillä sitä on hyvin vaikeaa todistaa. Minkäänlainen väkivalta ei saa olla yksilöllisesti tai yhteisöllisesti hyväksyttävää vaikka merkit eivät olekaan silminnähden havaittavissa.
Mitä haavoittuvammassa asemassa nainen on, sitä suurempi riski hänellä on joutua väkivallan uhriksi. Erityisesti parisuhteessa olevien ja perheellisten naisten heikompi taloudellinen asema kasvattaa riskiä joutua väkivallan uhriksi.
Voimavaroja ei siinä tilanteessa riitä parisuhteesta irtautumiseen, ja tutkimustulosten mukaan erotilanteet ovat naisille fyysisesti suuria riskitilanteita.
Väkivalta on aina vallankäyttöä ja keino hallita toista ihmistä. Kaikenlainen väkivalta on rikos ja siten oikeudessa tuomittava. Valitettavasti todistustaakka on heikossa asemassa olevalle naiselle usein kohtuuton.
Vaadimme lainsäädännöllisiä parannuksia erilaisten tilanteiden huomioimiseksi naisten suojelemiseksi sekä riittävän tuen antamiseksi yhteiskunnan taholta, ennen kuin tilanteet kriisiytyvät liiaksi.
Keskustanaisten Uudenmaan piiri ei hyväksy lähisuhdeväkivaltaa missään muodossa.
Keskustanaisten Uudenmaan piirin syyskokous
Mielipideosastolla Suomenmaan lukijat voivat käydä avointa keskustelua mieltään askarruttavista ajankohtaisista aiheista. Toimituksella on oikeus editoida kirjoituksia.
Voit jättää mielipidekirjoituksen osoitteessa: https://www.suomenmaa.fi/kategoria/mielipide/