Arvoista ja itsenäisyydestä

Mielipide

Viimeaikojen tapahtumat saivat taas minut tarttumaan kynään. Välillä kyllä tuntuu turhauttavalta kirjoittaa, kun kuin tuuleen huutelisi. Nyt on moni muukin herännyt puhumaan keskustan arvoista.

Ovatko ne liberaaleja vai konservatiivisia? Keskusta on ollut aina varovainen uusille tuulille ja kriisitilanteissa puolue on ollut vakaa.

Nyt tuntuu, että kaikki perinteiset ja kristilliset arvot ollaan heittämässä romukoppaan. Siinä on yksi syy kannatuksen vähenemiselle. Usea edustaja väittää toista, että kyllä me olemme niitä arvoja puolustaneet. Eipä se puolustaminen vaan ole näkynyt kansalle.

Elvytyspaketti on paljon puhuttanut. Ei minun matematiikkaan se sovi. Vaikka katson kuinka kauas, en näe niin suurta hyötyä siitä saatavan kuin arvioidaan. Toki olen valmis myöntämään, jos olen väärässä. Minusta tässä on vain kysymys joidenkin rahastamisesta myös Suomen kustannuksella ja valitettavasti näen siinä liittovaltioon johtavia piirteitä.

Edellä mainittu herättää ajatuksen, onko isänmaamme enää Suomi. Toki sen voi mieltää EU:n sisälläkin, mutta sen isämaan itsenäisyys. Olemmeko itsenäinen kansa vai onko itsenäisyys suurelta osin kadonnut? Panisin jokaisen miettimään asiaa käsi sydämellä, koska joka päivä törmäämme seikkoihin joita se ja se EU direktiivi määrittelee.

Kun asioin poliisihallinnossa, EU direktiivi sanoo sitä ja tätä. Maatalouskysymyksissä sama asia, EU sanelee kuinka tulee toimia. Rakentamisessa, ympäristöasioissa, autoilussa, opetustoimessa, rikoslaissa, hankintalain mukaisessa kilpailuttamisessa eli lähes joka asiassa direktiivillä säädellään. Onko silloin Suomessa itsenäinen lainsäädäntö? Ainakin virkamiehet vetoavat aina direktiiveihin. Minusta itsenäisyydestä ollaan kiihtyvällä vauhdilla luopumassa.

Kannatuksen laskuun vaikuttaa paljon tämä itsenäisyyden epävarmuus. Nyt EU sanelee, kuinka paljon piskuinen Suomi ottaa velkaa, eikä Suomen päättäjät huomaa kuinka ajaudumme yhä kauemmaksi itsenäisyydestä.

Joku voisi väittää, ettemme ole ennenkään voineet olla täysin itsenäisiä. Se ero pitää huomata, että ennen taisteltiin ja taiteiltiin itsenäisyyden puolesta, nyt sitä tyrkytetään vapaaehtoisesti Brysseliin. Jotain on tapahtunut meidän kansanedustajillemme, elleivät he tätä eroa huomaa.

Vakaasti olen myös sitä mieltä, onko koronaviruksen takia koko puoluekokouksen järjestäminen järkevää. Kannattaisiko vielä miettiä sen siirtämistä, että kaikilla koko keskustaväellä olisi rohkeus lähteä kokoustamaan, ilman sairastumisen pelkoa.

Puheenaiheena on ollut myöskin keskustan puheenjohtaja vaalit. En kyllä ymmärrä, miksi pitää lähteä tässä vaiheessa revittämään vaihdon puolesta. Jokainen ajattelevan pitäisi ymmärtää, ettei puheenjohtaja määrää keskustan suuntaa ja ajatusta.

Keskusta on kansanliike, jolla on puoluevaltuusto ja hallitus. Jos puheenjohtaja sen linjan kerran määrittelee, ovat puoluehallitus ja puoluevaltuusto täysin turhia elimiä. Silloin pitää niihin kuuluvat henkilöt vaihtaa. Keulakuvan vaihdolla ei voiteta mitään, jos aate on muilta hukassa. Vaihto ei edistä myöskään jatkuvuutta.

Kannatus nousee vain ja ainoastaan vakaalla, määrätietoisella ja arvokkaalla linjalla, jota on vuosisata harjoitettu. Liberaalipuolueita meillä on yllin kyllin, siksi kaipaan takaisin sitä vakaata ja luotettavaa keskustaa, joka erottuu muista.

Vaikka demokratiassa välillä häviääkin, pitää se oman puolueen ääni ja mielipide kuulua kansan korviin. Se ei valitettavasti edelleenkään kuulu. Ollaan kuin hiiret maton alla peläten, että joku hoksaa ja heittää ulos hyvältä paikalta.

Tapio Höykinpuro, Alajärvi

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen