Alkiolaisuus olisi saatava palautettua kaikkialla

Puolueisiin kuulumattomana olen ihmetellyt nykyisen Suomen koventunutta asenteiden ilmapiiriä. Saman oli huomannut entisen kotikuntani Haapaveden Kansanedustaja Antti Rantakangas.

Minun suuriin ihanteisiini nuoruudessa kuului Ahti Pekkala ja ihan lapsuudessa kunnallisneuvos Piekkari. Heidänlaistensa käytöksestä otetulla esimerkillä on vieläkin nostettavissa myös keskustan kannatus nousuun.

Salaisuus on suora, henkilökohtainen kontakti ihmisiin. Ahti Pekkala ei jättänyt huomiotta kotikunnassanikaan yhtään ainoata häneen keskusteluyhteyttä yrittänyttä ihmistä. Pekkalan taloudenhoito oli todella realistista ja se jätti Suomelle vararahaa, joka nyt on haaskattu.

Kunnallisneuvos Piekkari noudatti täällä etelässä samaa toimintatapaa. Kylissä pidettiin niinsanottuja tupailtoja ja saatiin näin suora kontakti äänestäjiin ja kaikkiin muidenkin puolueitten ihmisiin.

Lyhyesti sanottuna tämä alkiolaisuus olisi saatava palautettua kaikkialla – myös Helsingissä. Pienten yksiköiden kokoontuminen kodeissa on palkitsevampaa. Nuorten poliitikkojen kannattaisi tutkia, mitä Alkiolaisuus on, jotta saataisiin koko Suomi nostettua tästä kiristyneitten asenteiden ja populismin suosta.

Alkiolaisuus poistaisi myös vastakkainasettelun kaupungin väen, maaseudun väen ja
esimerkiksi kaltaisteni Helsingissä työuran tehneiden pohjalaisten ihmisten väliltä.

Poliittinen opportunismi ja muunnetun totuuden esittäminen on saatava loppumaan – siitä valheellisuudesta on lukuisia esimerkkejä juurikin tällä päivämäärällä.

Pahoittelen ulostuloani, mutta jotain on saatava muutettua käyttäytymistavoissa lähimmäisiä kohtaan.

Matti Rytky

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen