Maksetaanko verot suoraan palkoista vai palkalla tehtyjen hankintojen alveina?

Mielipide

Valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) ehdotus työn verotuksen keventämisestä on hyvä, ei kun erinomainen.

Niille, jotka eivät käsitä yhteiskunnassa tapahtuvan rahan kiertoa, eivät ymmärrä myöskään sitä, mitä vaikutuksia veronalennusilla oikeasti on – maksammeko verot suoraan palkoistamme ja eläkkeistämme, vaiko niillä tehtyjen ostojen alveissa.

Välittömillä veroillahan leikataan meidän kaikkien ostovoimaa. Verojen korotuksilla kun on myös taipumus siirtyä palkankorotuksiin ja se tulee olemaan myrkkyä, kun Suomi lähtee parin vuoden kuluttua korjaamaan taloutensa kurssia.

Erityisesti matalapalkka-aloille pienikin veronalennus on melkein lottovoitto, ei ihan päävoitto, mutta neljä ja lisänumero.

Tulevina vuosina tullaan tarvitsemaan myös positiivisia singnaaaleita. Siihenkin veronalennuksella saattaa olla merkitystä.

Korostan vielä, että matalapalkka-aloille tämä on aivan erityisen tärkeä. Ajatellaanpa vaikkapa esimerkiksi sairaanhoitoa hoiva- ja muita palvelualoja yleensä. Siellä pienikin lisätulo tuo leivän pöytään. Työllistymisen piristyminen ja työllistämisen helpottaminen kuuluvat myös tähän kalupakkiin.


Lauri Jokinen

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen