Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Hannu Hoskonen: Vaatimukset metsien käytön rajoituksista vastuuttomia

Metsätalous 

On vastuutonta vaatia metsien käytön rajoituksia juuri nyt, kun vuosikymmenten työ on kantamassa hyvää hedelmää Suomen hyväksi, korostaa eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Hannu Hoskonen.

Hoskonen muistuttaa, että metsätaloudella on viimeisen viiden vuosikymmenen aikana ollut iso rooli kansantaloutemme kehityksessä. Samaan aikaan metsien kasvu, että puuvarasto ovat yli kaksinkertaistuneet.

– On muistaa, että puuta kasvaa enemmän kuin hakataan. Viime vuosina vuotuisesta kasvusta on korjattu hakkuissa noin prosenttia. Puuston vuotuinen kasvu on 1970 -luvulta lähtien ollut selvästi poistumaa suurempi, Hoskonen muistutti puheessaan Pohjois-Savon koneyrittäjien 50-vuotisjuhlassa Kuopiossa.

Hoskonen muistuttaa, että kestävä metsänhoito on parasta ilmastotyötä. Hyvin hoidetut ja kasvavat metsät vahvistavat hiilinieluja ja tuottavat entistä enemmän fossiilisia korvaavia raaka-aineita.

– Metsien kestävällä käytöllä pelastetaan maailmaa – ei tuhota sitä.

Hoskosen mukaan metsäteollisuus on tärkeässä asemassa, kun uutta talouskasvua tehdään tällä vaalikaudella.

– Kuopioon suunniteltu uusi biotuotetehdas tarvitaan välttämättä itäisen Suomen kehityksen ja työllisyyden vauhdittamiseksi. Hallitus on sitoutunut tekemään Suomesta hiilineutraalin vuoteen 2035 mennessä. Tarvitsemme tämän kaltaisia investointeja, että Suomessa siirrytään fossiilienergiasta kohti uusiutuvaa energiaa, Hoskonen muistuttaa.