Keskustan Kemppi iloitsee Luken investoinnista – uusi tutkimusnavetta Jokioisille varmistui

Maatalous

Keskustan hämäläinen kansanedustaja Hilkka Kemppi iloitsee Luonnonvarakeskuksen tuoreesta investointiuutisesta maitoketjun tutkimiseen. 

Luke keskittää maitoketjun tutkimusinfransa kahden tutkimusnavetan kokonaisuuteen Jokioisiin ja Maaninkaan. Jokioisiin tulee uusi kolmen lypsyrobotin tutkimusnavetta 150–180 eläimelle.

Jokioisten navetan fokuksessa tulee jatkossa olemaan terve, tehokas ja kestävä lehmä, Kemppi toteaa tiedotteessa.

– Terveet ja hyvinvoivat eläimet ovat myös tuottavuuden ja maatalouden kannattavuuden näkökulmasta keskiössä. Panostamalla maatalouden tutkimukseen, voimme kehittää hallitusohjelmassakin tärkeitä tavoitteita, kuten maatalouden kilpailukykyä, ilmastoviisautta, eläinten hyvinvointia ja yhä puhtaampaa ja vastuullisempaa ruokaa.

– Investointi on tärkeä koko luonnonvara-alan tutkimuksen kannalta. Samalla se vahvistaa myös tutkimuksen alueellisuutta, Kemppi kommentoi.

Puhdas kotimainen ruoka on tärkeä kilpailuvaltti Suomelle, keskustaedustaja muistuttaa.

Kotimaisen ruuan ja omavaraisuutemme arvostus on ollut aina korkealla ja koronakriisin myötä sen yhteiskunnallisen merkitys on kasvanut entisestään, Kemppi sanoo.

– Pidän Luken investointeja merkittävänä viestinä alan tulevaisuuden puolesta. Panostamalla alan tutkimukseen ja teknologian kehittämiseen saadaan tuotanto-oloistamme parhaimmat edut maatalouden kilpailukyvyn hyödyksi.